Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de EVilagines

Everest Vilaginés

Exempresari jubilat

 

 

Ecosocialisme: per un futur millor
Segons la Viquipèdia, “partint, com el socialisme, de la crítica al capitalisme com un sistema socialment injust, l’ecosocialisme denuncia que el capitalisme també és un sistema depredador del medi ambient que porta a mitjà i llarg termini a la destrucció del planeta. Davant d’això, l’ecosocialisme propugna transformar la societat a partir dels valors de la justícia social, la solidaritat, la igualtat d’oportunitats, el respecte i la defensa de les llibertats personals, la pau, l’emancipació personal i la sostenibilitat, la seva aspiració és aconseguir una societat basada en la democràcia i el socialisme, de persones lliures i autònomes en una Terra habitable”.
L’ecosocialisme és la resposta a les maneres actuals de producció i de consum que esclavitzen l’ésser humà i esgoten el medi ambient.
L’ecosocialisme trenca amb la ideologia productivista del progrés, en la seva forma capitalista o burocràtica, i s’oposa a l’expansió infinita d’un model de producció i de consum destructor de la naturalesa.
L’ecosocialisme ofereix una alternativa radical que situa el benestar social i ecològic en primer terme. 
Encara que ens volen fer creure que no existeixen alternatives viables al neoliberalisme que sotmet homes, dones, animals, plantes i gairebé tots els éssers vius que habiten aquest planeta, existeix una gran quantitat d’alternatives possibles, d’entre les quals destaca l’ecosocialisme.
El sistema economicopolític té presoner el planeta, i ens té preparat un desenllaç apocalíptic davant el qual és imperatiu trobar alternatives.
El repte més gran a què ens enfrontem en aquest sentit és organitzar tots els sectors de la societat darrere d’un objectiu comú. És important donar consistència organitzativa a tots els sectors de la societat que esperen alguna cosa diferent d’allò que es veu en la realitat actual, des d’agricultors que somnien treballar la seva pròpia terra a joves interessats en la preservació del medi ambient.
Des del Partit Socialdemòcrata d’Andorra hem traslladat al Partit Socialdemòcrata francès les nostres felicitacions pels “brillants i més que merescuts resultats” a les eleccions municipals del 2020, que “obren la porta a un futur millor”. Aquest és un moment històric. És l’inici d’una nova manera d’actuar.
És cert que per obtenir aquests grans resultats el PS francès ha iniciat una nova manera d’actuar amb la constitució d’un bloc social i ecològic que ha demostrat que tot és possible quan  s’aconsegueix la unitat de totes les esquerres i ecologistes: la socialecologia.
Prou de baralles d’egos i de competició entre els partits d’esquerres!
El camí de la unitat és la nostra força per posar fi a l’arrogant, egocèntric i narcisista “Govern dels millors”.
Necessitem un projecte d’esquerra que parli als nostres ciutadans.

 

Comentaris: 4

Comentaris

Everest gent com tu fa tenir esperança,en el futur de l humanitat, ,a a la vegada un sentiment d orgull de estar en aquest costat, ja que es molt fàcil triar quan veus els de l altre costat

Article totalment errat. Gràcies al capitalisme els països més desenvolupats són capaços de ser productius a l'hora que redueixen la contaminació. Precisament, són aquells països més socialistes on el medi ambient es veu més impactat negativament. Una mica de rigor i menys ideologia siusplau.

Parlar de rigor en la informació ANCAP el DJ sembla irònic quant la realitat demostra tot el contrari.
Els països més capitalistes son els més contaminants i els que regulen la rebaixa de les emissions del CO2.

ANCAP Xina és el país més contaminant del món, per darrere el segueix els Estats Units, però. Xina amb política socialista economia de mercat socialista, gairebé 1400 milions d'habitants el més industrialitzat del món i encara en fase de desenvolupament va emetre aproximadament durant el 2019 10.000 milions de tones de CO₂, Estats Units amb política democràtica economia de mercat capitalista gairebé 330 milions d'habitants país dels més desenvolupats del món, va emetre aproximadament durant el 2019 5.400 milions de tones de CO₂. Si vols utilitzar la calculadora, podràs comprovar que durant l'any 2019 els Estats Units va emetre més del doble de CO₂ que la Xina per habitant, però si no vols utilitzar la calculadora, et recomano que endrecis el teu comentari per allà on mai et toca el sol.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic