Diari digital d'Andorra Bondia
La gerent de l’entitat, Sílvia Gabarre, al nou espai de l’edifici Prat de les Oques que encara s’està condicionant.
La gerent de l’entitat, Sílvia Gabarre, al nou espai de l’edifici Prat de les Oques que encara s’està condicionant.

Mirar cap endavant i positivament


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

Nou equip directiu, nou espai i nous reptes. D’aquesta manera encaren des de la Fundació Privada Tutelar una nova etapa que va començar tot just abans de la crisi sanitària i que ara, amb el progressiu retorn a la normalitat, es podrà fer més efectiva. Les ganes i la il·lusió no els falten, ni als que ja hi treballaven des de fa temps ni a les noves incorporacions: la gerent, Sílvia Gabarre, i la coordinadora, Emma Portella. Segons explica la mateixa Gabarre, la figura de gerent ja constava als estatuts i la seva missió principal és “fer rodar l’entitat”.

Les ganes i la il·lusió es tradueixen en una forta implicació. És el que més destaca Gabarre. Per què? Doncs perquè aquest és el testimoni que any rere any des de la seva creació, ara en fa 13, han anat recollint les persones que han treballat per acompanyar amb les eines de cada moment els seus usuaris i donar una resposta adequada a les seves necessitats. Una resposta que no té horaris ni dies festius, ni vacances. I és que estar al seu costat i escoltar-los dins i fora dels horaris convencionals ho fan les 24 hores, els 365 dies de l’any. Certament, a causa de la situació de crisi sanitària que estem vivint, sí que hi ha horaris de visita presencial, però en qualsevol moment algun dels tutelats pot tenir una urgència i se li ha de donar resposta. 

La coordinació amb totes les entitats de país i la col·laboració i comunicació estreta amb altres fundacions similars de fora són també dos elements fonamentals que volen continuar promovent. Un vincle que, per exemple, és molt estret amb una entitat similar de les comarques de Girona. “Ens han acollit molt bé, ja des de l’inici”, remarca Gabarre.  

L’adaptació dels estatuts al conveni de les Nacions Unides en matèria dels drets de les persones tutelades i al qual Andorra hi està adherit és un dels objectius que es plantegen a curt termini. Ara bé, el que els “corre més pressa”, en paraules de la gerent, és la revisió del conveni signat amb el Govern i els comuns “perquè des del  2007 no s’ha fet una revisió aprofundida que tingués en compte el creixement de l’entitat, l’augment d’usuaris que atenem i els treballadors”. També en relació amb el finançament, estan preparant una campanya per donar a conèixer la institució, de manera que entitats i particulars s’involucrin en el projecte i puguin fer les seves aportacions. 

Un altre front que tenen obert és el de la recerca de més voluntaris. “Fan molt bona feina i donen sentit a la nostra entitat”, emfatitza la gerent. Actualment, a més, estan a la recerca d’una persona que s’ocupi de la part comptable i d’una altra que ocupi la plaça de referent per cobrir la tasca que es porta a terme des de l’àrea social de l’entitat. 

Quant als programes, de moment seguiran mimant el de sempre, el de tota la vida, el fundacional: el projecte Acompanya’m encaminat “a les persones que reben el nostre suport en la seva vida quotidiana i en la recerca de treball”. I el més recent, el de Joves en Inclusió adreçat a joves amb TEA, el volen fer créixer tant amb recursos que permetin donar suport a les activitats com en persones que s’hi puguin beneficiar.  

“L’important és que ens coneguin per la bona feina que fem”, remarca Gabarre. Una feina que tant la Batllia com les  residències en les quals viuen alguns dels seus usuaris ja reconeixen. I amb Gabarre també hem parlat de les repercussions del desviament de fons que hauria fet l’anterior president de la Fundació. I ella ho té més que clar: “el passat és el passat i ara hem de mirar cap endavant i en positiu”. 

Mirar cap endavant
positivament

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Com a mare d'un adult amb la síndrome d'Asperger, -una branca més de l'Autisme, en diuen la dels 'genis'-, amb un 66% de discapacitat intel.lectual segons La Comissió Nacional de Valoració (CONAVA), i alhora un Q.I. de 208 i alhora amb uns coneixements increïbles en en les temàtiques més difícils i complicades, però que viu tancat en el seu món, sense voler parlar ni veure a ningú ja que la societat, tant la pública com la privada l'hi van fallar quan les va necessitar, i dedica la seva existència a estudiar i aprendre noves coses, m'interessa molt aquest article i el que em conta ja que tinc tots els papers, junt amb el testament, a les mans de la Fundació Privada Tutelar, ja que confio en aquesta institució que es farà càrrec del meu fill Sergi quan jo falti, -tot i que no tinc pressa per marxar-, qui després de la mort de la seva germana, l'Astrid, fa 4 anys d'un tumor cerebral, es quedarà ben sol i necessitarà de les bones tasques de la FPT per poder viure el dia a dia, i porta-li els papers més elementals a nivell administratiu i econòmic, d'aquí la meva fe en la Fundació Privada Tutelar i en els seus dirigents, treballadors i voluntaris, a tots, als que tenen la responsabilitat de que funcioni i segueixi fent-ho durant molts anys, el meu més sentit agraïment per la bona tasca que esteu fent al país envers les persones més fràgils, les que no es poden defendre soles... Gràcies, gràcies de tot cor!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte