Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Tribuna

Tribuna

 

 

Això també ha de ser notícia

Autor: Un ciutadà


És una vergonya que tant els departaments de premsa de tot el país com els responsables de premsa de la policia o fins i tot els responsables de la interparroquial dels agents de circulació no diguin la veritat a les notícies. Com pot ser que en les notícies referents a les actuacions en què els agents de circulació es juguen la integritat física, moral i fins i tot psicològica, ni se’ls anomeni? El mèrit sempre és per a la policia, el cos de bombers, el cos de banders...

No necessiten medalles, només reciprocitat. Els agents del servei de circulació vetllen per la convivència ciutadana, la seguretat viària i la fluïdesa en el trànsit de totes les parròquies. Sempre a peu de carrer, les 24 hores del dia. Col·laboren amb el cos de policia i amb tots els serveis, ja sigui el SUM, els banders o els bombers, i a més, treballen pel compliment de les ordinacions comunals.

On estem arribant? Els agents de circulació es poden permetre aquestes trepitjades? És molt indignant que en la majoria de les ocasions siguin els primers a arribar i a les notícies no siguin ni els últims, són sempre els que ningú cita! Ara bé, a les imatges de fons sí que hi surten, ja sigui custodiant una ambulància amb les portes obertes o regulant el trànsit.

Convido tots els agents de circulació a fer una gran reflexió i sobretot a la unió; si no us valoreu vosaltres mateixos no anireu enlloc. Hi ha serveis de circulació oblidats pels comuns, en els quals la vigilància i la responsabilitat van a càrrec dels mateixos agents, però és clar, això no es pot dir a certs mitjans perquè si no cau el pedestal. O els caps dels serveis es posen les piles o en uns anys tindran una sola competència: ocupar-se de les zones blaves!

Ha arribat el moment del canvi, és el moment de canviar una llei que està absolutament obsoleta, cal que sigui modificada amb totes les eines que hi hagi a l’abast.

Els agents de circulació necessiten càmeres de vigilància unipersonals.
Per què fa tanta por que els agents tinguin l’equipament que han de tenir? És molt fàcil legislar des d’un despatx en què s’està calent i segur. Hem de començar a veure on vivim, perquè les flors i violes només existeixen a les pel·lícules de Disney. Això és real i les coses han de canviar. Vivim al segle XXI, i la seguretat viària ha de ser un compromís de tots i totes. Encara hi ha ciutadans que desconeixen que un agent els pot demanar que s’identifiquin després de cometre una infracció, i alguns s’hi neguen. Són agents de circulació de càrrec jurat, i hi ha un Codi de circulació que els recolza, i una formació específica per a cada unitat. No hi ha agents de segona, cada divisió està formada per perfils diversos en què cadascú desenvolupa una gran tasca. I independentment de la unitat o de la divisió a la qual es pertanyi, els agents gairebé sempre són els primers a arribar. ELS PRIMERS.

No hem d’oblidar que són persones, i que són al carrer per garantir la seguretat viària, la protecció escolar... Els hem de cuidar, ja que en els pitjors moments l’única protecció que tenen és el seu uniforme. També cal recordar que són la primera imatge de cara al nostre turista, de nord a sud del país, amb un mateix uniforme, independentment del Comú de què es tracti. Només tenim una oportunitat per cuidar la primera imatge.

El sistema de gravació permetria donar més transparència del servei del cos i també seria una eina útil per avaluar i millorar les actuacions que es duen a terme. Les càmeres anirien incorporades als uniformes dels mateixos agents de circulació. És una eina que el servei de policia d’Andorra ja fa uns anys que utilitza, la van implementar a principis del 2018 i cada agent és responsable tant de la càmera com de l’ús que en fa; és una eina que hauria de ser extensiva als altres cossos.
CÀMERES DE VIGILÀNCIA UNIPERSONALS, JA! Carrers segurs per a un país fluid.

 

Comentaris: 1

Comentaris

Opino què sería molt millor patrullen i/O controls en binomi en contes de tanta cámara.
La cámara en ple a intervenció es pot quedar sense bateria, li pot passar qualsevol cosa i depèn qui surti en les imatges de qualsevol intervenció "es poden perdre" millor binomis, sens dupte

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic