Diari digital d'Andorra Bondia
Les xarxes van recollir els comentaris entre estranyats i indignats dels seguidors de l’emblemàtica emissora espanyola, que no es podia sintonitzar.
Les xarxes van recollir els comentaris entre estranyats i indignats dels seguidors de l’emblemàtica emissora espanyola, que no es podia sintonitzar.

Ensurt al dial


Escrit per: 
A. Doral/ Foto: BonDia
Quin ensurt el dels aficionats! On havia anat a parar l’emblemàtica Radio 3, tot un referent en música de qualitat?
 
No, en aquest cas el vídeo no va matar l’estrella de la ràdio, no va ocasionar ni una petita ferida a una ràdio que en ella mateixa és tot un referent en música de qualitat (amb el permís dels amants de la clàssica), però des de fa un temps els habituals de Radio 3 l’havien perdut de vista, és a dir, d’oïda: no la podien sintonitzar. El problema va saltar a les xarxes: “A qui se li va acudir la brillant idea de treure Radio 3 del dial d’Andorra?”, es preguntava algú que, d’altra banda, és un músic amb molt de recorregut al país. De seguida se li afegien veus que sumaven la mateixa estranyesa: alguns només havien pensat que era problema propi, d’altres oferien l’alternativa de passar-se a escoltar-la per Internet. “Ja, però i al cotxe?”, perquè hi ha qui considera l’emissora com l’inexcusable company de viatge. 
 
Com sigui, els problemes de recepció de l’emissora -tampoc és que d’altres emissores estatals espanyoles, Radio Clásica entre elles, s’hagin sentit amb la millor qualitat en els últims temps-. I, a banda de les ineludibles queixes per la colonització cultural espanyola i bla, bla, bla d’algunes veus, en els dos casos ofereixen uns continguts d’elevada qualitat i compten amb oients que les segueixen des de fa dècades. 
 
Per fortuna, tot va quedar en un ensurt passatger i Radio 3 ha tornat al dial amb tota normalitat. Millorada i tot, prometen des d’Andorra Telecom. La parapública ja era conscient del problema i treballava des de feia un temps per resoldre-ho. 
 
No només l’emissora cultural (va molt més enllà d’una radiofórmula, amb espais dedicats a àmbits diversos de la cultura) presentava problemes de recepció des de fa un temps, expliquen des de la companyia de telecomunicacions andorrana; també hi havia altres, com Ràdio 4, amb la mateixa problemàtica. El problema estava situat al repetidor del pic del Carroi: la xarxa d’emissores de Radio Nacional d’Espanya havia modificat la configuració via satèl·lit i el canvi havia perjudicat a la recepció al Principat.  La dificultat afegida és la que últimament ha posat traves a tots els àmbits de la vida: la punyetera pandèmia i per això la solució ha trigat a arribar. Un decalatge pel qual fonts d’Andorra Telecom demanen disculpes als oients. “No volem que soni a excusa però és cert que amb la situació actual tot el procés s’ha anat complicant i allargant”, puntualitzen. 
 
Després de buscar diverses solucions, els tècnics van optar per transmetre el senyal via IP. La millor  opció, defensen, perquè garanteix no només la qualitat sinó també l’estabilitat en la recepció del senyal, asseguren des de l’empresa de telefonia. 

Compartir via

Comentaris

Les emisores andorranes s’han de pagar els seus arreglos almrepetidor de carroi, pero a les españoles Andorra Telecom els hi fa gratis????q bestia

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte