Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge del Bike Park de Pal durant la temporada d’estiu passada.
Imatge del Bike Park de Pal durant la temporada d’estiu passada.

La temporada d’estiu de Pal Arinsal està garantida, confirma EMAP


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / Foto: Facundo Santana

La temporada d’estiu a Vallnord-Pal Arinsal està garantida i l’únic risc que afronta és l’evolució de la pandèmia. Ho assegura el director general de l’estació, Josep Marticella, que remarca que “la situació econòmica de l’empresa no posa en dubte el seu futur”. I insisteix: “som dependents de l’evolució de la pandèmia però la situació econòmica, amb el que s’està treballant i les decisions que estem prenent, no corre cap perill”.

De fet, Marticella destaca que les mesures que s’han adoptat per a aquest hivern s’han fet pensant en clau de la temporada d’estiu i de l’hivern 2021-2022. “Nosaltres som els de l’Ski and Bike i per això també estem en la fase de pensar l’estiu, pensar què es podrà fer, tant al sector d’Arinsal com al de Pal”, diu.

El director de l’estació massanenca subratlla l’ajuda que suposa per a les finances de la societat l’aposta per mantenir l’activitat durant deu mesos. Així, recorda que els ingressos de la temporada d’estiu suposen el 10% de tot l’any, un fet que permet jugar amb avantatge en relació amb altres estacions que tenen concentrat pràcticament tot el negoci a l’hivern.

Personal
La gestió que l’estació ha fet del personal durant aquesta temporada ha estat molt criticada. Marticella argumenta, però, que “nosaltres no hem fet res més que aplicar el que el Govern ens ha dit de fer”. Això vol dir contractar temporers (“que de mitjana tenen tots més de cinc anys d’antiguitat”) amb un precontracte i un bitllet de tornada per al maig. En el cas dels monitors, dels 87 que es van contractar l’any passat només n’han vingut 23. “El Govern ens va recomanar contractar-los, compensar la quitança que haurien de tenir a final de temporada i donar-los dies de festa i vacances a principis de desembre, imaginant que a partir de gener faríem temporada”. Des de l’1 de gener, però, estan tots en ERTO. “Això és la solució que se’ns va donar per als col·laboradors no residents, mentre que per als residents se’ns va demanar que els poséssim a través de la prestació de desocupació. Hem seguit el que ens ha demanat Govern”, exposa Marticella. Amb tot, el director d’EMAP accepta que “és clar que la prestació per desocupació genera una sèrie d’obligacions que les altres no generen”. Per això afirma que “nosaltres en vam fer part a Govern i em consta que estan estudiant de cara al febrer intentar buscar una solució a aquesta casuística”. La societat té avui més de 60% del personal en ERTO i unes reduccions salarials que van del 10% al 50%.

Pel director de Pal Arinsal, la situació que es viu en l’activitat de l’esquí escolar és la conseqüència de la gestió que s’ha hagut de fer del personal. Explica que avui, a EMAP, hi ha 60 monitors residents i 23 que no ho són, mentre que els altres, que estan a l’escola d’esquí, “malauradament no els hem pogut contractar perquè no hi ha arribada de clients que demanin classes de monitor”. Marticella indica que “amb aquests 83 monitors ja fem front a l’Snow Plus, l’esquí escolar, i a les poques demandes que tenim de classes particulars”. 

Qüestionat sobre el fet que l’activitat no es pugui fer en català perquè no hi ha monitors que dominin l’idioma, el director de Pal Arinsal argumenta que la legislació no ho obliga en el cent per cent de les classes, motiu pel qual defensa que aquesta ja es compleix tenint en compte que 60 són locals i 23 de fora. A més, remarca que tots ells estan reconeguts per l’Efpem.

Amb tot, Marticella declara que “no voldria estigmatitzar això, perquè és personal que fa més de cinc anys que ve”. Indica que “hem de ser molt curosos, perquè si volem continuar fent temporades cal tenir en compte que sort en tenim d’aquest personal, i l’any que ve el tornarem a necessitar”. A més, diu que també cal tenir present que “hi ha personal nostre que va a fer temporades a fora de casa, que també podrien ser els nostres fills, i que com a mínim m’agradaria que els tractessin igual de bé que els altres”. “No em sento còmode estigmatitzant aquest tipus de persones perquè són totalment necessàries. I estem parlant de persones, no objectes. És desafortunat, i no dic que amb la prestació per desocupació no tinguin raó, però la solució va per un altre lloc”, conclou.

temporada
d’estiu
Pal Arinsal
està
garantida
confirma
EMAP
Comentaris: 4

Comentaris

mireu mes enlla.....la vida no acaba a pal....arinsal existeix
Sr.Marticella no manipuli...els 60 monitors residents son del snowplus, no de l escola d esquí,la majoría son eventuals i jovenets q viuen amb els pares, de l escola d esquí , ni un resident ha deixat de contractar Gent amb 20 i 30 anys d antiguitat , molts diplomats...ningu estigmatiza els companys no residents pq en el fons la culpa no es seva ...voste sap perfectament q la majoría no parla catala per l esquí escolar i que li convalidin titol per treballar aqui, no vol dir q tinguin formació de l efpem....menys excuses i digui ho clarament, han passat de Nosaltres pq ja us va be ...tots ho sabem i estem molt dolguts...molta bandereta andorrana al uniforme nou... postureo ,
Vaya verguienza , se esconde detras del govern Saca tus corr... che
Lo més indignant de tot, es qu'el Sr Marticella i el Sr Gueimonde de Snowplus ja tenian el seu plan d'acció a principi de decembre. Un simple correu per explicar la situació als monitors del pais hauria sigut lo correcte!!!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic