Diari digital d'Andorra Bondia
La seu de la FAAD està situada a Prada Casadet.
La seu de la FAAD està situada a Prada Casadet.

La FAAD es desintegra


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

La Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitats (FAAD) es va quedant sense associacions federades i això posa en risc la seva continuïtat. I és que segons els estatuts adoptats per les associacions fundadores el 2007, que recullen el que marca la Llei d’associacions, un dels motius pels quals es pot disoldre la FAAD és precisament aquest: “quedar en nombre inferior a tres associacions”. Ara bé, qui ho ha de proposar i portar a la pràctica, Anna Parramon, va dimitir perquè havia esgotat el temps de mandat que  marquen els estatuts. 

Així, a la marxa comunicada el febrer del 2020 per l’Associació del Trastorn de l’Espectre Autista (Autea) i a finals d’any  per l’Associació Andorrana de la Malaltia d’Alzeimer (AAMA) i l’Associació de Discapacitats Visuals i Auditius (Advaa) s’hi ha sumat l’Associació de Malalties Minoritàries (AMMA). En el cas de l’Associació de Discapacitats Auditius i Visuals, el seu president, Marc Latorre, que de fet s’havia postulat per presidir la FAAD, va explicar que van adoptar la decisió de sortir perquè la manera de fer “no era el nostre tarannà de treball”. De les associacions que resten a hores d’ara a la FAAD, n’hi ha dues que decidiran aquest mes si en surten o es queden. Es tracta de l’Associació per a la Síndrome de Down (Asda) i l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional (Amida). En relació amb això, la  presidenta d’Amida, Agustina Grandvallet, va assegurar que tan aviat com ho decideixin en junta ho faran públic.

De fet, la història de la FAAD ha estat lligada a diverses desavinences que s’han saldat amb l’entrada i sortida de les diverses associacions que l’han anat conformant durant aquests 14 anys d’existència. 

La plataforma d’entitats socials suma més membres

La plataforma d’entitats socials que es va donar a conèixer el mes de gener passat continua sumant nous membres. Així, recentment s’hi han incorporat Càritas Andorrana i l’Associació de Discapacitats Visuals i Auditius. També ho ha fet AMMA i Amida s’ho està plantejant. Segons confirma la presidenta d’Autea, Inés Martí. De moment, s’està mirant quina forma jurídica prendran, ja que voldrien formar una mena “d’UTE d’associacions”, va explicar Marc Latorre, “per no haver de tenir càrrecs”. 

faad

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

La FAAD és important que existeixi. Cal que les associacions amb persones amb discapacitat quedin representades. Sinó qui lluitarà pels interessos comuns? Endavant. No ho deixeu perdre. Tots i totes us necessitem.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte