Diari digital d'Andorra Bondia
David Jiménez i Marc Latorre en un moment del taller.
David Jiménez i Marc Latorre en un moment del taller.

Els discapacitats visuals i auditius volen oferir un campus inclusiu


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Comú d'Andorra la Vella

L’Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d’Andorra vol organitzar aquest estiu un campus inclusiu amb tallers bàsics sobre llengua de signes i braille. Així ho va anunciar el seu president, Marc Latorre. L’objectiu és sensibilitzar i informar sobre el que suposa la discapacitat visual i auditiva. El campus aniria adreçat “a tot tipus de ciutadà”, va explicar Latorre. Hi podrien participar tant professionals de diferents àmbits com persones que per exemple hagin experimentat ni que sigui petites pèrdues tant a nivell visual com auditiu. Per aquest motiu, els pròxims dies es reuniran amb Afers Socials per explicar el projecte i poder optar a les subvencions que s’atorguen i així tirar endavant la iniciativa en la qual treballen des de fa un temps. 

De fet, el mateix Latorre va poder fer una mena de prova pilot a nivell personal quan fa deu dies va participar en un taller organitzat des de l'empresa Empatia amb llengua de signes d’Andorra de l’intèrpret de llengua de signes i mediador comunicatiu David Jiménez per col·laborar-h, per donar l'oportunitat a gent amb diversitat funcional al món laboral i sensibilitzar la gent amb l'objectiu del taller. 

Amb motiu de la Fira de Sant Jordi d’Andorra la Vella faran propaganda del campus, va indicar Latorre. I és que a l’estand de l’associació posaran a la roses i punts de llibre i també es podran reservar mascaretes transparents per facilitar que es puguin llegir els llavis a les persones que ho necessiten. Segons va anunciar Latorre, finalment han comprat les mascaretes homologades a una empresa de Toledo amb l’ajuda de Vall Banc i les personalitzaran. Els diners que obtinguin de la venda els dedicaran també a l’organització d’aquest campus inclusiu.

discapacitats visuals i auditius
campus inclusiu
Comentaris: 1

Comentaris

Des de l’ADVAA volem aclarir que al nostre estand, de la Fira de Sant Jordi, posarem a la venda punts de llibre inclusiu i roses per celebrar la diada. Tanmateix podreu reservar les mascaretes homologades, certificades i validades pel Ministeri de Salut d’Andorra que rebrem ben aviat així com fer reserva de places pel Campus Inclusiu d’estiu. En Marc Latorre i jo us estarem esperant. Alexia Vallès Cabré. Vicepresidenta de l’associació de discapacitats visuals i auditius d'Andorra

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic