Diari digital d'Andorra Bondia
El bar-restaurant Bondia porta tancat més de tres mesos.
El bar-restaurant Bondia porta tancat més de tres mesos.

L’adjudicatari del bar de la plaça del Poble, “sorprès” amb el concurs del Comú


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

El propietari de l’empresa que fins ara explotava el bar-restaurant de la plaça del Poble, Francesc Medina, es va mostrar ahir “sorprès” per l’anunci del Comú d’Andorra la Vella de convocar un concurs per adjudicar l’explotació d’aquest establiment. El motiu de la sorpresa ve donat perquè considera que encara té un contracte vigent amb el Comú que finalitza el 31 de desembre i perquè no ha rebut cap notificació per part de la corporació que s’ha rescindit el contracte. 

Ara bé, cal tenir en compte, com va explicar ell mateix, que  el passat 30 de març l’empresa adjudicatària des de fa 10 anys de l’explotació es va declarar en fallida. Una fallida que ara està en  mans de la Batllia, que és qui ha de nomenar un administrador judicial que establirà els passos que s’han de seguir. Per tant, segons el seu parer, a hores d’ara és la Justícia qui ha de marcar el procediment en aquesta qüestió i de moment “no hi ha cap ordre judicial”, va insistir Medina.

El concurs per a l’explotació del bar va sortir ahir publicat al BOPA i posteriorment el Comú va fer un comunicat en el qual informa que el concurs per a la gestió de l’establiment és de caràcter nacional i de contractació urgent i per un període de 10 mesos renovables fins que comenci el projecte de remodelació urbanística previst a la plaça del Poble. 

Segons el Comú, convoca l’edicte després d’haver recuperat la possessió de les instal·lacions, un cop s’ha resolt amb uns mesos d’anticipació el contracte amb l’actual adjudicatari. L’objectiu, indica, és oferir el servei de restauració a la Plaça del Poble abans que comenci l’estiu. Així mateix, especifica que fins al pròxim 5 de maig les empreses poden presentar les ofertes.

El contracte de la concessió, del 2008, estableix que s’atorga per 10 anys més tres pròrrogues de dos anys sempre de mutu acord entre les parts a una societat que tenia aquest actiu i que Medina va comprar posteriorment a la concessió. Als primers anys es pagaven 4.000 euros de lloguer al Comú però al llarg del temps l’import ha anat variant. En les converses mantingudes fa un temps amb el Comú, sí que van manifestar la voluntat de no prorrogar més el contracte precisament per la intenció de remodelar la plaça del Poble. 

Cal recordar que el bar-restaurant Bondia va reobrir després del confinament durant un temps però que en l’actualitat portava més de tres mesos tancat a causa de la crisi provocada per la Covid, com ha manifestat Medina en diverses ocasions.

bar
plaça del Poble
Comentaris: 2

Comentaris

Es trist q el comú no busqui una solució amb algú que ha deixat els estalvis al bar de la plaça. I ja li giren la esquena???? Bestial.... corresponsabilitt? Solidaritat? Caixa?
conxita i david, ja us val

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic