Diari digital d'Andorra Bondia
 Un moment de la trobada de Lenoir amb els agents econòmics i socials.
Un moment de la trobada de Lenoir amb els agents econòmics i socials.

Els grups aborden amb Lenoir l’encaix de la política migratòria a l'acord d'associació


Escrit per: 
Redacció/Foto: Facundo Santana

Els representants dels grups parlamentaris s'han trobat aquest dimarts al matí en format bilateral amb l'ambaixador de la Unió Europea a Andorra, Didier Lenoir, i l'ambaixadora d'Andorra a la Unió Europea, Esther Rabasa, per traslladar les seves impressions sobre l'acord d'associació, unes posicions coordinades en el marc de l'acord polític signat al tomb d'aquest projecte. En la reunió s'ha tractat l'avenç de les negociacions i la necessitat de trobar un encaix polític a les demandes d'Andorra en relació amb la política migratòria o el mercat de les telecomunicacions. Els parlamentaris han intercanviat també sobre les relacions d'Andorra amb la Unió Europea, en particular durant la gestió de la pandèmia i han insistit a prop de l'ambaixador en la importància que té per Andorra el certificat verd digital.

Els parlamentaris han fet referència a la resolució acordada pel Consell General a la tardor del 2020 segons la qual s'encomana al Govern que es convoqui el Comitè de cooperació previst en l'acord de cooperació entre Andorra i la UE del 2004, i que inclou en el seu articulat una menció expressa a la cooperació en assumptes socials i sanitaris.

L'ambaixador Lenoir s'ha reunit també amb la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, per intercanviar sobre la importància que té per Andorra la negociació de l'acord d'associació. Finalment, l'agenda del representant europeu ha incorporat diverses reunions amb actors econòmics i socials del país, que també li han fet part dels seus neguits i expectatives en relació amb l'adhesió a Europa. Aquesta és la segona vegada que l'ambaixador de la UE visita Andorra i té l'oportunitat d'intercanviar amb els diferents col·lectius en unes trobades que són fonamentals perquè pugui copsar la realitat del país.

L'ambaixador de la Unió Europea a Andorra ha tancat la jornada amb una millor comprensió dels interessos dels actors tant polítics com econòmics i socials: "Aquesta visita m'ha permès percebre de manera concreta els reptes i les expectatives vinculats no només a la negociació de l'acord d'associació, sinó a la relació entre Andorra i la Unió Europea", ha indicat.

La visita de Lenoir seguirà aquest dimecres amb una reunió amb la delegació negociadora de l'acord d'associació i intercanvis amb representants del Govern per tractar la gestió de la crisi sanitària i els avenços d'Andorra en l'estratègia de finançament internacional. L'ambaixador s'acomiadarà del Principat dijous, després de dinar amb el cap de Govern, Xavier Espot.

Lenoir va ser nomenat ambaixador de la Unió Europea a Andorra a la tardor del 2019 i va efectuar la primera visita a Andorra, i fins ara única, al novembre, acompanyat de la cap negociadora adjunta, Clara Ganslandt. Les visites dels representants europeus al Principat són fonamentals perquè puguin conèixer la realitat del país i intercanviar directament amb els diferents actors amb qui el Govern està treballant l'acord d'associació.

grups
aborden
Lenoir
l’encaix
política
Migratòria
acord d'associació
Comentaris: 2

Comentaris

No al acuerdo de asociacion de EU !!!! No a Europa!!!
Aixó serà el final d'Andorra tal i com la coneixem... prepareu la vaselina!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic