Diari digital d'Andorra Bondia
La farga del Madriu.
La farga del Madriu.

La farga del Madriu, en documental, i mostra sobre la màgia a Cal Plandolit


Escrit per: 
Agències / Foto: ANA

El Govern farà un reportatge audiovisual sobre el programa de conservació, estudi i revaloració de la farga i del martinet del Madriu. L'empresa adjudicatària de la producció és Mira Audiovisual, per un import de 14.421 euros. Els treballs adjudicats consisteixen en la filmació i edició d'un reportatge sobre el programa de conservació, estudi i revaloració de la farga i del martinet de la Vall del Madriu-Perafita-Claror amb l'objectiu disposar de material de qualitat per difondre i sensibilitzar sobre aquest patrimoni.

La producció audiovisual es durà a terme fins a finals del 2023, la durada prevista del programa integral de conservació de la farga del Madriu. Així, es preveu que l'empresa adjudicatària lliuri el document finalitzat a l'inici del 2024, moment en el qual també es farà entrega de la totalitat del material filmat.

La Vall del Madriu-Perafita-Claror és considerada un bé d'interès cultural i patrimoni mundial i, per tant, la restauració del mateix requereix la creació d'una documentació completa i més exhaustiva. D'acord amb la filosofia de transparència i divulgació que promou la Unesco per a la gestió dels béns de patrimoni mundial, es necessita un material audiovisual de qualitat per difondre el programa i sensibilitzar al gran públic sobre els valors d'aquests béns patrimonials excepcionals. Aquest projecte audiovisual s'emmarca en el conveni signat entre el ministeri i la comissió de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Exposició ‘Abracadabra. Il·lusionisme i màgia a Cal Plandolit’

D’altra banda, l’executiu també ha adjudicat la producció del disseny de la museografia i la gràfica de l’exposició ‘Abracadabra. Il·lusionisme i màgia a Cal Plandolit’ per un import de 41.814 euros a l’empresa Quadre Nostre, SLU. Els treballs adjudicats consisteixen en la producció d’aquesta exposició inèdita feta sota la recerca de l’àrea de Museus i Monuments del Ministeri de Cultura i Esports que s’exhibirà a la sala d’exposicions Era del Raser, a Ordino. L’empresa adjudicatària gestionarà i coordinarà la producció els industrials sol·licitats i la producció gràfica així com la instal·lació elèctrica i audiovisual. La producció de l’exposició està prevista que tingui una durada de 13 setmanes i que finalitzi el 30 de setembre.

 

 

Farga
Madriu
PLandolit
Comentaris: 1

Comentaris

Bla, bla, bla... a veure quant triguen a donar permisos als propietaris de bordes etc per fer alguna aberració per acollir més turistes, molt documental i poca credibilitat

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic