Diari digital d'Andorra Bondia

Només dues de les 29 urbanitzacions disposen de tots els serveis bàsics


Escrit per: 
M. S. C.

De les 29 urbanitzacions que hi ha a Sant Julià de Lòria, només dues estan acabades. Aquesta situació, en el cas que no s’actuï abans del pròxim 17 d’agost, pot comportar un greuge per als propietaris.

El fet és que la llei del sòl preveu sis anys, des de l’aprovació del pla d’urbanisme parroquial, perquè els privats n’enllesteixin els elements urbanístics. I en el cas de Sant Julià, el termini s’acaba aquest estiu.
A partir d’aleshores tant les parcel·les edificades com les que no ho estan passarien d’estar en sòl urbà consolidat a no consolidat, i caducarien els projectes urbanístics aprovats. Davant d’aquesta realitat, el Comú lauredià dividirà aquestes urbanitzacions en 53 polígons d’actuació, un fet que permetrà allargar el termini per acabar els treballs. Aquesta subdivisió ha de fer que sigui més fàcil als propietaris posar-se d’acord per realitzar les obres. De fet, aquest ha estat un dels motius que han frenat el desenvolupament de les urbanitzacions, ja que cal un quòrum del 75% dels veïns per realitzar els treballs i sovint no hi ha hagut entesa o no s’han localitzat els propietaris. Hi ha 635 parcel·les afectades.
Ara la delimitació dels nous polígons d’actuació estarà 30 dies a exposició pública perquè els veïns hi facin al·legacions. A més, el Comú els enviarà una carta informativa i posarà a la seva disposició els serveis tècnics comunals. Tant el cònsol menor, Manel Torrentallé, com el conseller d’Urbanisme, Dot Jordi, van remarcar que la situació en què es troba cada urbanització és diferent. Així, n’hi ha que estan gairebé acabades, mentre que en d’altres hi falta construir les voravies, instal·lar l’enllumenat i asfaltar. Per aquest motiu, el Comú fixarà un termini diferent per cada actuació, que anirà dels dos als sis anys, segons els treballs que s’hi hagin de realitzar. En el cas que transcorregut aquest temps els propietaris no haguessin fet les obres, la corporació les executaria.
El cònsol major va subratllar que, tot i així, la iniciativa tindria un cost zero per al Comú, ja que posteriorment es cobraria als veïns en funció de cada parcel·la. Es calcula que els treballs que cal realitzar a les 27 urbanitzacions pugen a uns 5 milions.
Jordi va remarcar que en el cas que el Comú no hagués actuat el valor patrimonial de les parcel·les hauria passat a ser zero. A més, s’hauria hagut d’adaptar a les normes actuals, que són més exigents. Torrentallé, de la seva banda, va indicar que davant les dificultats per aconseguir l’acord del 75% dels propietaris, els comuns reclamen que en la modificació de la llei del sòl es rebaixi el quòrum exigit per a les urbanitzacions existents, per facilitar així que s’acabin.
El conseller d’Urbanisme també va deixar clar que la situació a què s’ha arribat es deu al fet que el Comú lauredià ha respectat la legalitat i no s’han acceptat urbanitzacions sense acabar.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Andorrans us necessitem en aquest simulador gratuït i per internet Volem crear l'Estat Andorrà, encara que no vulgueu jugar-hi simplement creeu la compte Enllaç al joc: http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte