Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern ha acordat mesures que afecten els centres sociosanitaris per prevenció.
El Govern ha acordat mesures que afecten els centres sociosanitaris per prevenció.

Noves restriccions pel creixement de l’edat dels infectats per Covid


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: Facundo Santana

L’edat mitjana de les persones que s’infecten de coronavirus ha començat a créixer lleugerament i això preocupa el Govern per l’impacte que pot tenir en el sistema sanitari. Així doncs, mentre baixa la incidència entre els joves de 15 a 29 anys, creix en les persones de més de 45, situant l’edat mitjana dels infectats en els 35 anys. El que neguiteja són els positius entre les persones grans, i és per això que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat aquest dimecres l’adopció de noves mesures “per prevenció”. La primera fa referència als centres sociosanitaris, on a partir d’ara s’exigirà un test ràpid d’antígens per a les visites, estiguin aquestes persones vacunades o no. El mateix es farà amb els residents que facin sortides, ja sigui durant el dia o amb pernoctació. En segon lloc, s’ha fet un protocol específic pel concert de l’Andorra Mountain Music del cap de setmana vinent, que reunirà 4.000 espectadors. Els assistents hauran de presentar un test d’antígens o el certificat de vacunació i hauran d’utilitzar una mascareta FFP2 durant tot el concert. A més, s’habilitaran punts de restauració dins del recinte sense visió a l’escenari per evitar que es consumeixi a l’exterior i una línia d’aigua. 

El ministre de Salut ha explicat que s’han detectat algunes persones vacunades “de certa edat” que s’han infectat. Un fet que atribueix a la major circulació de virus i que considera normal, tenint en compte que el vaccí protegeix en més d’un 90%. Amb tot, ha destacat que el 82% dels diagnosticats durant la darrera setmana són persones no vacunades. 

El ministre de Salut ha demanat a la població que extremi les mesures, ja que davant la “important circulació comunitària de virus” el risc d’infecció ha crescut. Benazet també ha defensat el bon funcionament de les vacunes, tal com han demostrat informes sobre l’experiència britànica i israeliana. Ha explicat que les persones que han rebut el vaccí tenen menys càrrega viral i són un 60% menys infectives que les no vacunades. A més, la vacuna escurça de forma considerable el període de contagi. La taxa de reproducció se situa aquest dimecres en 1.

Benazet també ha anunciat que entre aquest dijous i divendres es faran les proves TMA per assegurar que no hi ha hagut transmissió del virus entre els assistents a la prova de l’oci nocturn. A banda, i preguntat per la qüestió, ha especificat que els professionals de la salut si es contagien de coronavirus en el seu lloc de treball es considerarà malaltia professional. Quant a la creació d’una plataforma contrària al projecte de Grifols, ha dit que era “ben vista” però ha recordat que el laboratori no suposa cap risc.

infectats
covid
centres sociosanitaris
andorra mountain music
Comentaris: 1

Comentaris

A veure si els que no s'han vacunat s'adonen d'una vegada que no és per ells, és per tots! hem de cuidar la nostra gent gran, ells ho van fer abans amb nosaltres

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic