Diari digital d'Andorra Bondia
El servei d'Immigració.
El servei d'Immigració.

Sancionades onze empreses per tenir treballadors immigrants clandestins


Escrit per: 
Agències

El cos de policia ha sancionat onze empreses andorranes des d'inicis d'any després de detectar treballadors a la plantilla en situació d'immigració clandestina. Es tracta d'una xifra força elevada tenint en compte que al llarg del 2020 el total de sancions imposades en aquest sentit van ser un total de tretze, mentre que durant el 2019 la xifra va arribar fins a les setze. Aquesta situació, per tant, fa preveure que l'any actual es tancarà registrant un pic pel que fa a les sancions imposades en relació amb la Llei d'immigració respecte dels darrers tres anys.

La immigració clandestina és una situació que es produeix quan un treballador arriba a Andorra per exercir alguna activitat professional sense estar degudament acreditat per fer-ho, o bé quan segueix exercint l'activitat un cop el permís corresponent ha caducat. Quan es detecta aquesta situació, les autoritats emeten una sanció administrativa als responsables de l'empresa i 'conviden' l'empleat a abandonar el país.

D'altra banda, entre els mesos de gener i juny d'enguany, les autoritats també han registrat 1.112 sancions relacionades amb la Llei de seguretat pública. Un dels elements que ha propiciat l'augment d'aquestes sancions fa referència al fet de no respectar les restriccions sanitàries decretades a conseqüència de l'esclat de la pandèmia.

De fet, la policia ha denunciat fins a 348 persones per no usar els elements de protecció i d'autoprotecció personals; a 87 per no respectar les restriccions de mobilitat personal quan aquesta va quedar prohibida per l'autoritat sanitària; a 38 per incomplir les instruccions i els protocols sanitaris en els espais, locals i establiments d'ús públic, i a 36 per participar en activitats lúdiques i recreatives prohibides durant els moments més durs de la pandèmia.

Tot i això, la infracció que encapçala la llista d'incompliments d'aquesta llei està relacionada amb pertorbar la tranquil·litat pública o el descans dels veïns mitjançant l'ús inadequat o anormal d'aparells de televisió, ràdio o música, o de qualsevol altre aparell sonor. En aquest cas, les persones denunciades arriben fins a les 404. Segueixen la llista aquelles infraccions relacionades amb el consum de begudes alcohòliques a la via pública (84) i amb la possessió o consum de drogues tòxiques al carrer (59).

Sancionades
empreses
treballadors
immigrants
clandestins
Comentaris: 6

Comentaris

I xq a l'hivern no volen controlar las pistes que sinó la xifra seria força més gran
cuando entremos en Europa tendremos más inmigración, con mano de obra muy barata como pasa en España
Es una indecència ,al país ple de gent que no troba feina perquè les empreses agafen gent il·legal cobrant sous misèria segurament sense esta ni declarats a la cass i govern sense fer res perquè això ja fa anys que passa
Si no tenen papers no estan declarats a la CASS. Indefensió total.
Us esteu equivocant tots o us agrada estar cegs, a Andorra hi ha molta gent que NO vol treballar, si no aneu a demanar justament als de pistes quants no es ptresenten a les entrevistes, i quants es queixen si han de natejar una terrassa palejant neu. A molt d'aquí s´els hi cauen els anells depenenent de la feina. I els quie venen de fora venen amb ganes de treballar! Seguiu enganyant-vos mentre molts "residents" segueixen en la comoditat envolcats en cotó
Perdona CODI-19, no es que la mano de obra sea barata, es que aquí ya pagan miserias e incluso muchos han dejado de venir a hacer la temporada por estos sueldos ridículos que ofrecen. Si Andorra ya no es lo que era, la culpa es 100% es de las empresas que o no saben gestionar a la gente, o la explotan etc, no es un problema de intrusismo es un problema de abuso del trabajador y de mala o pésima gestión

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic