Diari digital d'Andorra Bondia
Rètol del Lycée Comte de Foix en una de les seves façanes
Rètol del Lycée Comte de Foix en una de les seves façanes

Jover descarta que el cas del vel del Lycée sigui discriminatori


Escrit per: 
M. S./E. A. A. / FOTO: Facundo Santana

El ministeri d’Educació ha establert un diàleg amb el Lycée Comte de Foix i la família dels dos menors que han deixat d’assistir a classe pel fet que a la noia no se li permeti portar el vel islàmic d’acord amb el que disposa el reglament del centre escolar, que  prohibeix que els alumnes duguin símbols religiosos de manera ostensible. El ministre portaveu, Eric Jover, va explicar ahir que s’està fent “un seguiment acurat” del cas, pel qual s’ha activat el protocol d’absentisme, i va descartar que el posicionament del Lycée es pugui considerar discriminatori o que vulneri el principi constitucional d’igualtat: “el Lycée i la resta de centres educatius intenten posar en valor la diversitat cultural i d’orígens que hi ha al país i que és una riquesa, però això no s’ha de confondre amb l’ostentació de símbols religiosos”.

Jover va insistir que s’està fent “un seguiment acurat” del cas i que, en cap cas, no s’ha posat damunt la taula la possibilitat que els menors canviïn de centre arran del conflicte que ha sorgit entre la família i l’escola. “Perquè hi hagi un canvi d’escola, més enllà de la voluntat de la família, hi ha d’haver unes motivacions que ho justifiquin. Si hi ha uns alumnes que porten anys estudiant en un sistema, entenem que el millor per a ells és seguir dins d’aquest sistema”. Per això, va dir el ministre portaveu, Educació està fent un acompanyament “amb l’objectiu que la situació es normalitzi per a aquests dos infants”. Això sí, Jover va ser clar: “quan una família participa d’una escola, ha de respectar els reglaments interns d’aquesta escola”.

Jover va voler posar en relleu que a Andorra hi ha “un centenar de nacionalitats diferents” i que aquesta diversitat, “no només religiosa, sinó també cultural i d’orígens”, és una riquesa que els sistemes educatius valoren i treballen. Ara bé, pel portaveu del Govern, una cosa és la riquesa cultural i fins i tot religiosa, i una altra de ben diferent és “l’ostentació de símbols religiosos”, cosa que aniria en contra de la laïcitat que forma part de l’ADN del sistema educatiu francès. Feta aquesta distinció, Jover defensa que en cap cas no s’està produint una discriminació i que el reglament del Lycée no contravé el marc legal andorrà pel fet de prohibir el vel a les aules.

Lycée Comte de Foix

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

En francia tampoco dejan usarlo? No creo, no? Que clasifica como OSTENTACION? Simple uso? Dejense de tonterias sisplau
Pues ami ensemble mol bé,la prohibició

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte