Diari digital d'Andorra Bondia
Les oficines de Crèdit Andorrà i Vall Banc a la plaça Rebés.
Les oficines de Crèdit Andorrà i Vall Banc a la plaça Rebés.

Crèdit Andorrà tanca un acord per a l’adquisició del 100% de Vall Banc


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

Crèdit Andorrà ha tancat l’acord per a l’adquisició de Vall Banc, propietat del fons J.C. Flowers & Co, segons ha informat l’entitat bancària en un comunicat en què precisa que l’acord és per a l’adquisició del 100% d’aquesta entitat i que es finançarà íntegrament amb fons propis del banc. 

La negociació entre les dues entitats ha culminat amb la signatura de l’acord entre Xavier Cornella, conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà Financial Group, i Richard Carrión, president del consell d’administració de Vall Banc. La formalització de l’operació, el cost de la qual no ha transcendit, però està subjecta a l’obtenció de les autoritzacions dels supervisors corresponents.

En la nota, Crèdit Andorrà explica que amb aquesta adquisició, el banc consolida el seu lideratge en el mercat andorrà, accelera els objectius contemplats en el seu Pla estratègic 2021-2023 i reforça la seva fortalesa en les principals magnituds del negoci, és a dir, la rendibilitat i els actius. També augmenta les capacitats de l’entitat en l’àmbit de la banca privada, un segment clau de negoci de Crèdit Andorrà Financial Group i en què Vall Banc s’ha especialitzat. Crèdit Andorrà, a més, reforça el seu lideratge en banca comercial, ja consolidat des de fa molts anys, en què ha mantingut prop del 50% de quota de mercat en el segment de particulars i gairebé del 70% en el d’empreses.

I és que com a resultat de l’operació de la compra de Vall Banc i la recentment anunciada de GBS Finance a Espanya, així com del significatiu creixement orgànic de negoci, Crèdit Andorrà Financial Group preveu tancar aquest exercici 2021 amb prop de 23.000 milions d’euros de volum de negoci, xifra molt per sobre de les previsions del seu Pla estratègic 2021-2023, fins al punt d’avançar gairebé dos anys la consecució dels seus objectius estratègics. Així mateix, l’operació suposa un impuls rellevant perquè l’entitat assoleixi l’objectiu fixat per al 2023 de generar uns beneficis recurrents de 40 milions d’euros.

A la vegada, aquesta operació també permetrà reforçar les capacitats del Grup mitjançant la integració del capital humà d’ambdues entitats, resultant en un grup més sòlid, global i amb clar caràcter internacional que, de ben segur, permetrà un desenvolupament professional amb major recorregut i amb més oportunitats per als seus professionals.

Des del banc es destaca també que la nova realitat de Crèdit Andorrà Financial Group referma el seu projecte de creixement i repercuteix directament en la capacitat de servei al client, l’eficiència i la rendibilitat de les diferents àrees de negoci i serveis centrals.

Per a Cornella, “aquesta operació s’alinea amb el nostre Pla estratègic, focalitzat a consolidar el nostre model de negoci, impulsar el creixement en les places financeres on estem presents arreu del món i contribuir al desenvolupament econòmic dels nostres accionistes, clients i empleats, així com al progrés de la societat andorrana. Refermem, així mateix, la nostra posició líder a Andorra, plaça fundacional i estratègica per a l’entitat, pel seu compromís de servei amb el país”.

Adeu cinc anys després
Amb la venda de Vall Banc a Crèdit Andorrà, J. C. Flowers & Co deixa la plaça financera andorrana cinc anys després d’haver-hi aterrat. I és que cal recordar que el consell d’administració de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) va acordar el 21 d’abril del 2016 adjudicar Vall Banc, l’entitat sorgida arran de la intervenció de Banca Privada d’Andorra el març del 2015, a la firma d’inversió estatunidenca per 29 milions d’euros.

L’acord per a l’adquisició de Vall Banc per part de J.C. Flowers & Co es va formalitzar el 14 de juliol d’aquell mateix any després d’obtenir les autoritzacions corresponents d’inversió estrangera de l’aleshores Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), actualment Autoritat Financera Andorrana (AFA), i del Govern.

L’oferta del fons d’inversió estatunidenc preveia un primer pagament de 7,5 milions d’euros i posteriorment tot una sèrie de pagaments vinculats a l’evolució del negoci, que mai es van acabar efectuant. En el moment de l’adjudicació de la subhasta, l’AREB va destacar que s’havia decantat per l’oferta de J. C. Flowers & Co, ja que “inclou tots els requisits exigits”, com són l’optimització de l’ús dels recursos públics i l’oferiment d’unes bones perspectives de continuïtat de negoci per a Vall Banc, els seus clients i els seus empleats, a més de “garantir l’adopció de les millors pràctiques de negoci i de compliment normatiu, fruit de la dilatada experiència de J.C. Flowers & Co en la gestió d’entitats financeres”.

crèdit andorrà
tanca
acord
l’adquisició
100%
Vall Banc
Comentaris: 3

Comentaris

Sembla que finalment tot ha acabat segons el guió inicial.. suposo que CA s’ha quedat VB cobrant o per 1 euro, l’article no diu res del preu, estrany ;-)
3 bancs……que diria una comisió de la lliure competencia?
El veritable misteri es si el tal J.C.Flowers & Co. tenia una realitat autentica o era un simple testaferro contractat per l'ocasió, doncs sembla que el comprador actual ha sortit a la palestra quan el dissortat Vallbanc ha quedat net de tota taca que no el pogues esquitxar. Això de no tenir "un banc d'ultim recurs" s'ha de suplir amb triquinyoles de la vella escola...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic