Diari digital d'Andorra Bondia
La seu del Col·legi d’Advocats.
La seu del Col·legi d’Advocats.

Un grup d’advocats vol una acció de braços caiguts per aturar la Justícia


Escrit per: 
M. S. / Foto: BonDia

Lluny d’apaivagar-se la tensió i el malestar entre els advocats i el Consell Superior de la Justícia sembla que va en augment. Tant és així que fins i tot alguns professionals han plantejat la possibilitat de portar a terme una “acció de braços caiguts” que, a la pràctica, comportaria una “aturada de la Justícia”.

Si més no, així es va posar damunt la taula durant la reunió de divendres passat convocada pel Col·legi d’Advocats per tal d’informar els col·legiats sobre les accions efectuades per la junta en relació amb la Llei de taxes judicials i per poder abordar amb el CSJ els problemes amb aquestes i també amb el preu de les còpies dels expedients, a 0,35 euros en algunes batllies, que des del col·lectiu es consideren “excessives” i que poden “limitar l’accés a la Justícia”.

En aquest sentit, segons van explicar alguns dels advocats presents en la reunió, des de la junta es va manifestar la voluntat d’iniciar reunions amb el CSJ per tractar aquesta qüestió, però aquest “els van deixar plantats” en desacord amb la decisió del col·legi d’atorgar l’empara a una advocada que va ser acusada de deslleialtat professional, i que des del Consell Superior de la Justícia es posa com a condició per a la represa del diàleg la retirada d’aquesta empara, un fet que, pels advocats consultats, posa en dubte la independència de la Justícia.

Davant d’aquest “tancament en banda” del CSJ a mantenir qualsevol conversa, alguns dels presents en la sessió informativa de divendres van plantejar l’opció de tirar endavant “alguna iniciativa més contundent” com seria aquesta acció de braços caiguts per aturar la Justícia. Aquesta passaria perquè el conjunt d’advocats acordessin mútuament suspensions sine die o ajornaments sense data dels diferents tràmits de les causes en curs, a excepció d’aquelles amb detinguts i les causes amb presos, segons van precisar les fonts consultades.

Des de la junta del Col·legi d’Advocats es va prendre nota de la proposta, tot i que es va apostar per “deixar un marge de temps prudencial” per veure si des del Consell Superior de la Justícia hi ha un canvi de posició i es volen tornar a asseure per abordar la problemàtica de les taxes. Si passat aquest temps el CSJ manté el seu posicionament de no mantenir cap mena de diàleg amb el col·legi mentre des d’aquest no es retiri l’empara a la lletrada, es convocarà una nova reunió amb els col·legiats per determinar els passos a seguir i si es proposa tirar endavant accions més “extremes”, iniciativa que s’hauria d’aprovar però en una assemblea.

Quant a la problemàtica de les taxes, des del col·lectiu, que vol també que s’unifiquin criteris perquè ara com ara cada Batllia “fa el que vol” a l’hora de facilitar les còpies d’expedients, es reclama per exemple que els processos contra la CASS tornin a ser gratuïts com eren abans i s’insisteix que el perjudicat de tot plegat acaba sent el ciutadà.

grup
advocats
vol
acció
braços
caiguts
aturar
justícia
Comentaris: 1

Comentaris

Mientras Andorra siga prohibiendo votar a los residentes, continuarán las políticas neoliberales aplicadas constantemente por los gobiernos de derecha, sin dejar espacio a lo social y dando lugar a este tipo acciones arcaicas en todos los ámbitos ya sea justicia, salud, educación y vivienda. Andorra país de ricos gobernado para ricos, el resto a pagar impuestos y a callar.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic