Diari digital d'Andorra Bondia
Subhasta organitzada pel Museu Carmen Thyssen en favor d'Unicef.
Subhasta organitzada pel Museu Carmen Thyssen en favor d'Unicef.
Subhasta organitzada pel Museu Carmen Thyssen en favor d'Unicef.
Subhasta organitzada pel Museu Carmen Thyssen en favor d'Unicef.

Quan l’art es paga amb solidaritat


Escrit per: 
Eva Arasa Altimira / FOTO: Facundo Santana

Eren 44 les obres que el Museu Carmen Thyssen havia aconseguit per a la subhasta benèfica organitzada en favor d’Unicef. Algunes d’icòniques com les Marilyns d’estil pop art de l’artista valencià Antonio de Felipe, creades als jardins del Park Hotel durant la seva estada a Andorra, o l’escultura de Pere Moles amb un dels seus apreciadíssims estripagecs. Hi havia artistes de renom, artistes emergents i artistes amateurs que també havien volgut aportar el seu granet de sorra a aquesta iniciativa solidària. Finalment, entre la subhasta pròpiament dita i les entrades pagades pels assistents, que fregaven el centenar de persones, es van arribar a recollir 33.100 euros que aniran destinats a l’ONG i, més concretament, a la campanya Regala Futur.

El mestre de cerimònies va ser el conservador general de la col·lecció Carmeny Thyssen, Guillermo Cervera, que va voler agrair especialment als artistes així com a tots els assistents, la seva participació en un “dia per a la solidaritat”. Cervera va anar animant la subhasta, que en alguna ocasió va arribar a ser força renyida. En aquest sentit, les obres d’Antonio de Felipe van convertir-se en les més cobejades, si bé alguns, i algunes, artistes de casa també van ser força disputats. Una joveníssima Ona Saumell, artista que reivindica l’empoderament de les dones a la seva obra, va vendre el quadre Inefable, creat expressament per a la subhasta, per 1.000 euros. Aquest lot arribava just després que se subhastés un paisatge pintat pel seu avi, Jacint Saumell, i amb aquesta coincidència es posava en relleu tota una nissaga de pintors. 

Pel que fa a les escultures, l’estripagecs de Pere Moles, que va presidir el dinar a l’era de Casa Rossell ofert pel Govern d’Andorra als reis d’Espanya, es va subhastar per 1.500 euros -”tota una ganga” tal com va assenyalar Guillermo Cervera- i el Feix de bitllets de Roger Lorente, fet tot de materials reciclats, per 1.600 euros. D’aquesta obra, el màxim responsable del Carmen Thyssen en va relatar el periple, i és que essent una de les escultures que formaven part del L’Andart 2019, “va ser furtada i posteriorment va reaparèixer”. El misteri que l’envolta, doncs, va ser també un dels atractius que va acabar d’engrescar els participants.

A mesura que avançava la vetllada, el personal del Carmen Thysssen anava embolicant amb paper de bombolles les obres adjudicades, deixant buits els cavallets que hi havia al saló del Park Hotel. Al final, i un cop coneguda la xifra recaptada, la sala va esclatar en un aplaudiment espontani. “Tornem a retrobar-nos i a poder fer accions per als infants que més ho necessiten”, deia a l’inici de l’acte la presidenta d’Unicef Andorra, Laura Álvarez. I aquesta acció ha estat, sens dubte, tot un èxit.

Unicef
Museu Carmen Thyssen Andorra
subhasta benèfica

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Bravo

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte