Diari digital d'Andorra Bondia
Esquiadors a les pistes l’hivern passat.
Esquiadors a les pistes l’hivern passat.

Les estacions també volen poder demanar el passaport Covid


Escrit per: 
M. P. / M. P. A. / Foto: BonDia

El passaport Covid podria ser necessari, també, per accedir a les pistes d’esquí. Així ho han demanat des d’Ski Andorra al ministeri de Salut, si bé la proposta se segueix treballant i des del Govern es va assegurar que la qüestió no s’ha tractat en consell de ministres ni s’ha aprovat res de manera definitiva.

Fins ara s’havia anunciat que als camps de neu, en tractar-se d’espais oberts, no seria necessari l’ús de la mascareta ni tampoc del certificat sanitari, un element, aquest darrer, que sí que es va dir que s’hauria de presentar per accedir a l’interior de les cafeteries i restaurants de les estacions, seguint la línia de la restauració de la resta del país. Igualment, es va assenyalar la necessitat de posar-se la mascareta sempre que no fos possible mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig, com per exemple a les cues dels remuntadors, als telecadires o a l’interior dels telecabines.

Ara, però, els responsables dels dominis volen sumar una altra capa de seguretat davant l’avenç de la pandèmia, que les darreres setmanes acumula un gran nombre de contagis i es troba en plena expansió arreu d’Europa. Fonts properes a Ski Andorra han explicat que si bé s’ha plantejat demanar el passaport Covid (cal recordar que la situació sanitària es pot acreditar amb un certificat de vacunació, un certificat de recuperació que acrediti que s’ha passat la Covid fa menys de sis mesos o amb el resultat negatiu d’una prova diagnòstica), la seva voluntat no seria exigir-lo a tothom, sinó que es farien controls aleatoris. Les fonts consultades han remarcat que el principal objectiu que tindrien per fer aquest pas és garantir poder desenvolupar la totalitat de la temporada. “Com més mesures preventives prenem anti-Covid, més garanties de fer tota la temporada”, apunten les mateixes fonts.

Una mostra més que si bé hi ha moltes esperances dipositades a poder fer una bona temporada d’hivern, al mateix temps es vol ser prudent, ja que fins ara la pandèmia de coronavirus ha imposat incertesa en al majoria d’activitats, tenint present que en cap moment es tenen garanties absolutes de limitar els contagis i l’avenç del virus.

El passi sanitari “assegura la temporada”, diu l’UHA
L’obligatorietat de demanar el passaport Covid per accedir als establiments hotelers és una mesura que “assegura la temporada d’hivern”, segons el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol. Tal com ha explicat avui, tenint en compte l’actual situació sanitària, el passaport és “la menys dolenta de les solucions”. Però és una solució, al cap i a la fi que ha de servir per poder treballar perquè el que seria fatal és no poder-ho fer una altra vegada aquesta temporada, ha remarcat Pujol. Dit en altres paraules, “preferim això que estar tancats, el passaport Covid és quasi una assegurança”. És en aquest sentit que des de la Unió Hotelera “donem suport a la decisió del Govern”, ha assegurat.

A més, per Pujol es tracta d’una tendència a nivell internacional i ara per ara “Europa va cap aquí”. En relació amb això, ha fet notar que Andorra s’alinea així amb les polítiques sanitàries que s’estan aplicant als països veïns. Tot i això, el director de la Unió Hotelera ha expressat que la mesura pot portar alguns inconvenients i que potser pel camí “alguna ploma perdrem” perquè sempre hi pot haver clients que no el tinguin, encara que seran els menys, considera. D’altra banda, està convençut que des dels establiments es farà pedagogia explicant al client quan fa la reserva que se li demanarà el certificat sanitari i en arribar a l’hotel els recepcionistes faran el control del passaport Covid de la mateixa manera que ho fan amb el passaport.

D’altra banda, pel que fa als empleats dels allotjaments turístics, ha reiterat que els extracomunitaris ja venen amb aquesta condició establerta pel Govern, però als residents i nacionals “no podem obligar-los que es vacunin”. “No ha estat mai una condició per a contractar ni ho serà, ni obliguem ni preguntem. Ara, si tenen la vacuna, perfecte”, ha declarat. A parer seu, el problema de no tenir el certificat Covid no és per treballar sinó per poder fer vida social.

Cal recordar que serà a partir de dilluns quan entrarà en vigor la mesura de control d’accés als allotjaments turístics, tal com disposa el decret publicat al BOPA.

estacions
passaport covid
Comentaris: 1

Comentaris

Me parece perfecto, lo principal es poder garantizar que la temporada de ski se pueda desarrollar sin problemas ni confinamientos.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic