Diari digital d'Andorra Bondia
Infants sense mascareta en una escola del país.
Infants sense mascareta en una escola del país.

Espot: “No ens vam precipitar retirant la mascareta a les escoles”


Escrit per: 
M. P. / FOTO: Facundo Santana

El cap de Govern, Xavier Espot, ha defensat avui les mesures adoptades fins ara per l’Executiu i no s'ha volgut aventurar a atribuir a una excessiva relaxació de les restriccions l’important repunt de la pandèmia. De la mateixa manera, tampoc considera que fos precipitada la retirada de les mascaretes a les aules.

“Crec que en cada moment, de forma quirúrgica i concreta, hem adoptat les mesures més adients”, ha afirmat, i ha afegit que “crec que no es pot afirmar que ens hàgim precipitat a l’hora de retirar les mascaretes a les escoles, bàsicament perquè no tenim cap constància ni podem demostrar que aquesta decisió hagi estat la causant del repunt de contagis”. Des del seu punt de vista, quan es va prendre la decisió “la situació estava suficientment madura i consolidada com per adoptar una mesura d’aquestes característiques”. En aquest sentit, ha manifestat que el rebrot “pot obeir al relaxament d’algunes mesures, però també a molts altres factors”, com ara l’aparició de noves variants o a una major interacció social o mobilitat. Per això ha argumentat que només en cas que no s’adoptessin les mesures quan s’escau “se’ns pot exigir responsabilitats”.

D’altra banda, també ta negat que es vagi tard a l’hora d’adoptar mesures per contenir l’expansió del virus. “El fet que estiguem adoptant mesures més restrictives que les dels països del nostre entorn crec que mostra una vegada més que hem tingut capacitat d’anticipació”, ha destacat, i ha apuntat que és possible que el que s’està vivint a Andorra sigui “un preludi del que es pot viure en el nostre entorn les pròximes setmanes”. Així ha recordat, per exemple, que l’oci nocturn al Principat va obrir més tard que en la majoria de països veïns.

Espot ha cenyit l’adopció de restriccions a unes dades sanitàries i epidemiològiques que a criteri de l’Executiu “ho exigeixen”, i no només pel “col·lapse que viu l’oficina Covid”. Alhora ha admeès que durant la pandèmia es poden haver equivocat i que estan exposats a les crítiques, reconeixent que és probable que avui hi hagi qui els qüestioni perquè consideri que s’ha anat massa enllà, mentre que altres pensaran que s’ha fet curt.

coronavirus
Comentaris: 2

Comentaris

Que va, no s’han equivocat a l’hora de treure les mascaretes als escolars... Ha estat tot un èxit... 59 aules confinades entre vigilància activa i passiva. I després donem el missatge de que vacunat igual a immunitzat (que tampoc és un error...) i deixem que la població tingui la falsa sensació de que està protegida només perquè està vacunada... Només cal veure darrerament quins són els pacients que estan ingressant... la majoria d’ells estan vacunats amb les dos dosis...tot i això, també s’ha de dir que en la majoria de casos no pateixen la malaltia de manera tan greu... Entenem que el Govern fa el que pot i deu d’estar molt cansat i pressionat per una situació sanitària i econòmica que no s’acaba, però cal dir la veritat o al menys no dir mentides... Els errors s’han d’assumir entenent que no tenim llibre d’instruccions... La població ho agrairà i fins i tot entendà que estan desbordats i que fan el que poden... però caldria canviar d’estratègia i aplicar el sentit comú i la prudència, mantenint tot i la vacunació, el distanciament social, la mascareta i altres mesures que tan bon resultat ens han anat donant quan encara no hi havia les vacunes...
La majoria dels ingressats és gent vacunada, per que gràcies a déu, la majoria de la població "ESTÀ" vacunada, pels comentaris a les xarxes a més d'un li caldrien unes classes de matemàtiques amb urgència...jo crec que en cap moment ens han mentit més del que es menteixen a ells mateixos els que clamen per la seva llibertat i no fan per millorar la situació, i és més alguns es dediquen a fer manifestacions ridícules. Suposo que no s'han donat percentatges fins ara, precisament per qué qui es vol mentir a un mateix ho continuarà fent, sobretot si són tan ignorants que no saben interpretar un simple percentatge.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic