Diari digital d'Andorra Bondia
Un dipòsit d'hidrocarburs a Encamp.
Un dipòsit d'hidrocarburs a Encamp.

Inici

El 80% dels dipòsits d’hidrocarburs ja compleixen amb la normativa


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Agències

“Les campanyes d’inspecció i informatives han tingut els seus fruits” i els dipòsits d’hidrocarburs que compleixen la normativa han passat dels 1.700 l’any 2016 als 4.000 aquest octubre. Així ho va assenyalar el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va indicar que aquestes dades suposen que s’ha passat del 30% d’instal·lacions que havien superat els controls i disposaven de la placa a un 80%.
Durant les 5.500 inspeccions fetes en els darrers anys, però, es va constatar que les característiques d’alguns edificis no permetien regularitzar els dipòsits d’hidrocarburs. És per aquest motiu que, ahir, el Govern va modificar el Reglament d’emmagatzematge, subministrament, distribució i ús d’hidrocarburs per “acabar de facilitar que totes les instal·lacions es puguin adaptar a la legislació vigent”, va dir Cinca. Alguns canvis recollits al text seran la flexibilització de certs  requisits legals per adaptar les cisternes existents i els dipòsits de plàstic i modificacions per prevenir vessaments en instal·lacions que no compleixen la normativa, mentre s’estan regularitzant, com ara un procediment de càrrega excepcional. També es regulen mesures per augmentar la seguretat, com mesurar la quantitat d’hidrocarbur que cap en el dipòsit per poder detectar una fuita; fer les càrregues amb pistoles equipades amb sistema de parada automàtica; o omplir les instal·lacions provisionals només amb el volum necessari.
A banda, el text regula el carnet professional, que serà obligatori per a tots els professionals que intervinguin en la  instal·lació, modificació, reparació o manteniment de dipòsits d’hidrocarburs. Per obtenir-lo caldrà fer uns cursos i superar un examen. Tot plegat ha d’afavorir la seguretat de les instal·lacions. 

dipòsits
hidrocarburs
compleixen
normativa
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic