Diari digital d'Andorra Bondia
La rotonda de la Margineda.
La rotonda de la Margineda.

Inici

Mobilitat vol eliminar les rotondes innecesàries


Escrit per: 
Agències

L'àrea de Mobilitat és partidària d'eliminar aquelles rotondes que resultin ser innecessàries. Així ho ha comunicat el director de Mobilitat, Jaume Bonell, tot i que assegura que ara per ara "no consta entre les nostres prioritats". L'eliminació de rotondes és una tendència que altres països europeus ja han anat adoptant de forma esglaonada. A Alemanya o al Regne Unit, per exemple, aquestes són molt mal vistes i a no ser que siguin totalment necessàries s'han anat suprimint pel que es coneix com a carril de sentit únic perimetral. "Aquest és el camí que hauríem de seguir", ha dit Bonell, tot i que recalca que "per desgràcia, ara per ara no disposem de cap alternativa eficient".

Toni Sasplugas, secretari general de l'Automòbil Club Andorra (ACA), ha ressaltat "el perill que tenen les rotondes petites", assegurant que "són un punt de concentració d'accidents i no compleixen amb la seva funció". En aquest cas, des de l'ACA són partidaris de trobar una alternativa eficient que ajudi a reduir les víctimes de trànsit, "i això comença per eliminar les rotondes que no tenen la mida adequada". Pel que fa a la implementació d'una direcció única, Sasplugas recalca que "s'hauria de valorar si la via disposaria dels suficients carrils, ja que per contra les congestions serien terribles".

Bonell ha destacat que "hi ha rotondes en les quals resulta impensable el fet d'eliminar-les, com per exemple la del km 0", o com ha dit Sasplugas, "la de la Comella, ja que funciona molt bé". Tot i que "d'altres, com la de davant del Govern, la de la riba de Tarragona o la de l'estació d'autobusos són prescindibles i s'hauria de pensar a eliminar-les de cara a un futur", coincideixen les dues parts. D'altra banda, Bonell ha confessat que "és cert que es va eliminar el gir a l'esquerra i com a alternativa s'hi van instal·lar rotondes", i ha afegit que "això va comportar una despesa molt elevada", però que així i tot "la vida de les persones són el que compten".

mobilitat
eliminar
rotondes
innecessàries
Comentaris: 2

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic