Diari digital d'Andorra Bondia
Projecte educatiu de Cooperand al barri Plan 300 de Santa Cruz (Bolivia).
Projecte educatiu de Cooperand al barri Plan 300 de Santa Cruz (Bolivia).

Inici

Les famílies, destinatàries dels projectes solidaris de tres entitats del país


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Cooperand

Fa uns dies el Govern donava a conèixer els projectes de cooperació internacional que subvencionarà enguany. Es tracta de projectes que tenen l’atenció a les famílies com a eix fonamental, encara que els àmbits geogràfics  i d’actuació siguin ben diferents.

Cooperand amb Llatinoamèrica tornava a aconseguir una ajuda de 40.000 euros per a la segona fase d’un projecte pensat a sis anys vista. Segons la seva presidenta, Carla Riestra, l’objectiu és atendre infants en risc evitant que acabin al carrer en una de les zones més marginals i precàries de Santa Cruz (Bolívia), al barri miner Plan 3000. Ho volen fer impartint seminaris, tallers, suport terapèutic, assessorament psicopedagògic a infants, educadors i família. Al mateix temps, es proposen oferir un espai lúdic i d’esbarjo en un entorn sa i controlat perquè els menors tinguin una alternativa al carrer oferint-los oportunitats de futur. Calculen que se’n beneficiaran uns 1.600 infants i adolescents. El duran a terme en col·laboració amb la població local.
També el projecte de l’ONG Mil Somriures té com a finalitat tenir cura de les famílies, però en l’àmbit sanitari. Ha obtingut una subvenció de 39.375 euros que destinaran a la construcció i implementació d’un edifici d’hospitalització de 200 m2 amb capacitat de 10 llits, i un quiròfan per a cirurgies majors amb ingrés a Ouagadougou, la capital de Burkina Fasso,  detalla la secretària de l’ONG, Marta Ponce. Aquest edifici estarà ubicat a les instal·lacions de Training Medical Center, el mateix lloc on ja està en funcionament l’edifici Lumière, que es va construir gràcies a l’altra subvenció que el Govern ens va donar el 2017. Els beneficiaris són els habitants del sector 17 del districte de Boulmiougou. Amb una població de 457.798 persones, és un dels districtes amb més carències d’equipaments sanitaris d’Ouagadougou. La construcció del bloc d’hospitalització millorarà l’accessibilitat a les cirurgies majors amb ingrés hospitalari de la població, reduint la morbimortalitat i millorant així la seva qualitat de vida. Mil somriures el porta a terme en col·laboració amb l’arquitecte Albert Faus i el metge Ezequiel Sanou.
Un altre dels projectes subvencionats, en aquesta ocasió amb 20.515,87 euros, és el de Daktari. Porta per nom Jenga Uzio (tancats per al bestiar, en swahili) i consisteix en la construcció de 20 tancats a prova de depredadors (bàsicament lleons) al districte de Kasese, a l’oest d’Uganda. El seu objectiu, explica el president de l’entitat, Jesús Muro, és disminuir “fins a 0” les pèrdues de caps de  bestiar bovins per atacs dels lleons i, en conseqüència, les pèrdues econòmiques que això suposa per a una vintena de famílies afectades. Alhora, el programa mostrarà que és possible la convivència en harmonia amb els grans depredadors. També servirà, ja que es dissenyen sota el concepte de murs verds, com a regeneradors de la biodiversitat a la zona. Sobre el terreny, el tiraran endavant la biòloga Josephine Tushabe, el veterinari Alex Mabirizi i el tècnic veterinari Yonah Kahuna.

famílies
projectes solidaris
entitats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic