Diari digital d'Andorra Bondia
El president de l’ABA, Joan Torra, i el de l’A-118, Miquel Àngel Adrán ahir davant la Batllia.
El president de l’ABA, Joan Torra, i el de l’A-118, Miquel Àngel Adrán ahir davant la Batllia.

Inici

Demanda dels bombers a la Batllia per aclarir el seu règim de jubilació


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El president de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), Joan Torra, i el president de l’A-118, l’altre sindicat del cos, Miquel Àngel Adrán, van presentar ahir una demanda a la secció administrativa de la Batllia per tal que aquesta es pronunciï amb relació al seu règim de jubilació. 
La demanda arriba després que des de l’executiu es resolgués negativament, i després de diferents pròrrogues, el recurs presentat el gener passat en què es demanava per als integrants del cos la possibilitat de prejubilar-se als 55 anys amb el 60% del salari i de fer-ho obligatòriament als 60 amb el 70%, tal com es venia fent d’acord amb el reglament del Consell General del 1980 que regula el cos i els estatuts del servei d’incendis i salvament del 1990 aprovats pel Govern fins al 2014 amb la Llei de creació i regulació del pla de pensions de la funció pública.
Torra, que va remarcar que “com a cos especial hem de tenir normativa especial”, va recordar que la legislació del 2014 suprimia amb caràcter general la possibilitat de prejubilació per als treballadors públics a excepció d’aquells que portessin ja 25 anys de servei a l’Administració o que els faltessin cinc anys per a l’edat de jubilació, situació que afecta uns 400 funcionaris, entre els quals 23 efectius dels bombers. 
Així mateix, el text sí que feia referència a les lleis del cos de policia i del penitenciari però no cap en canvi al cos de bombers. En aquest sentit, el president de l’ABA, que va recordar que en tractar-se d’un cos especial la llei hauria d’haver derogat explícitament els textos del 1980 i del 1990, va insistir que cap punt de la llei del 2014 deixa sense efecte la normativa existent fins a aquell moment i que, des dels dos sindicats del cos de prevenció i extinció d’incendis, es considera per tant vigent.
En aquesta línia, i davant la coexistència de dues legislacions, Torra va assegurar que se’ls “hauria d’aplicar la legislació, que els és més favorable”, i que en el cas de la prejubilació són els textos del 1980 i del 1990 i no la llei del 2014, que suprimia aquesta opció i establia la jubilació als 60 anys per als efectius dels cossos especials. Per això considera que cal aplicar la normativa anterior al 2014 o que “s’hagués fet el tall que es va fer amb la policia i el cos penitenciari”.

demanda
bombers
règim
jubilació
Batllia
aclarir
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic