Diari digital d'Andorra Bondia
Juli Barrero, en el vídeo de ‘Tornarem a trobar-nos’, escrit, produït i publicat durant el desconfinament.
Juli Barrero, en el vídeo de ‘Tornarem a trobar-nos’, escrit, produït i publicat durant el desconfinament.

Barrero, ‘bomber’ a la Massana


Escrit per: 
A. Luengo / Foto: Pat B.

Exercirà com a “coordinador” de l’Escola de Música de les Valls del Nord, amb la missió de redefinir-ne el model

Dilema resolt: Juli Barrero és l’home escollit pels comuns de la Massana i d’Ordino per exercir com a “coordinador” de l’Escola de Música de les Valls del Nord, amb la missió no només de quadrar el calendari i les assignatures, contractar professors i ser la cara visible del centre, sinó també amb la de definir quina ha de ser l’orientació de l’escola a partir del curs que ve. És a dir, si ha de mantenir un perfil més aviat acadèmic o decantar-se per un model més lúdic. Barrero aterra a la Massana, en fi, per apagar el foc derivat del buit de poder després que el concurs per externalitzar-ne la gestió convocat al juny quedés finalment desert.

El cert és que des dels comuns sembla que ho tenen bastant clar, com insinuava el mateix conseller de Cultura de la Massana, Guillem Forné, i en qualsevol cas Barrero serà l’encarregat d’imaginar i esbossar l’escola del futur, de manera que els comuns tinguin clar el que busquen quan a final de curs es convoqui de nou el concurs.
Barrero, ja s’ha dit, exercirà oficialment com a “coordinador”, entre l’home orquestra i el bomber, i es concentrarà en les feines administratives i de gestió perquè no farà classes. Per sobre seu tindrà la directora de Cultura de la Massana, Montse Checa, i per sota, els professors de l’escola. Combinarà de moment la coordinació de l’Escola de Música de les Valls del Nord amb la de professor de tècnica vocal a l’Espai de Música Moderna i a l’extensió laurediana, el Laboratori de les Arts. A més, dirigeix la coral de la Llar de Lòria i des del curs passat el Grup de Gòspel. 

El cant ha sigut, diu, la seva passió “des dels 5 anys”, es va formar a l’escola Avinyó i a les ordres de Muntsa Rius, i va desfilar per l’Orfeó Manresà, on va dirigir-ne la coral infantil. Entre nosaltres l’hem vist enrolat en múltiples iniciatives, des d’un duet d’aires clàssics amb Hèctor Pérez fins a White Heaven, mena de tribut local a Manhattan Transfer que va desfilar per l’Auditori. Fa dos anys es va transmutar en Micha-el Jackson a la gala anual de la Grossband, i durant el confinament va aprofitar primer per denunciar la situació de desempara en què havien quedat els artistes que es guanyaven les garrofes com a autònoms, ja fos amb bolos o com a professors, i pel tema Tornarem a trobar-nos, concebut per insuflar ànims al personal.

Tornant a l’Escola de les Valls del Nord, les classes començaran, si la situació sanitària ho permet, la setmana que ve, quinze dies després de l’habitual, que era immediatament després de Meritxell. Caldrà també veure exactament quants alumnes s’hi matriculen–els últims cursos oscil·laven entre els 120 i els 140– i en quins instruments. De fet, la preinscripció es va allargar de forma extraordinària per donar temps de repescar els indecisos. Cal recordar que el juny passat el Comú va convocar un concurs per externalitzar la gestió de l’escola, amb l’argument que calia adaptar-la a la nova Llei de la Funció Pública i que en cas de continuar sota el paraigua del Comú, la direcció havia de recaure necessàriament en un funcionari. No era el cas de Jordi Barceló, al capdavant de l’escola des del 2009, i la solució va ser externalitzar-ne la gestió.
La sorpresa va saltar a finals d’agost, quan el concurs va quedar desert. Tan sols s’hi havia presentat un projecte, del mateix Barceló, però el Comú va considerar que la proposta econòmica –que no superava segons Barceló  els 100.000 euros– era “excessivament elevada”.

Andorra
la Massana
Ordino
Escola de Música de les Valls del Nord
Barceló
Barrero
coordinador
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic