Diari digital d'Andorra Bondia
Bellmunt, el 2015, quan amics i coneguts li van tributar un primer homenatge a la Fada.
Bellmunt, el 2015, quan amics i coneguts li van tributar un primer homenatge a la Fada.

Conjunció còsmica a la Fada


Escrit per: 
Redacció

Dissabte es presenta ‘Un munt de coses belles’, disc homenatge al cantautor Maurici Bellmunt.

“Barquets a mitjanit/ que jugaven sota el sol./ Era abans que estàvem sols a una illa/ i et pintava nua.” Aquest és el to exacte, entre mediterrani, visionari i prerafaelita, de la col·lecció de cançons que el Molt Honorable Club de Fans de Maurici Bellmunt ha exhumat, arranjat i publicat a Un munt de coses belles. Un disc que no és només un disc, sinó també i sobretot un sentidíssim i merescut homenatge que la colla de xavals encara sota la vintena que va contactar el Maurici –a aquestes altures no li direm Bellmunt– quan aquest artista tastaolletes, incomprès, desaprofitat i no direm que maleït, però gairebé, va aterrar per aquí, ara fa exactament 30 anys.

Va ser certa nit del 1989. Amb la guitarra a l’esquena, va demanar que el deixessin tocar al desaparegut Motor Club d’Escaldes: “Van dir que sí i l’endemà mateix em contractaven”, recordava l’any passat, quan va rebre el premi Àgora. Així que es va quedar entre nosaltres i per a un grapat de quasi nens que començaven a tocar la guitarra, o el que fos, va exercir durant bona part dels 90 com una mena de guru musical. Eren gent com Oriol Vilella, Lluís i Jan Cartes, Fan Pallarès, Carles Matute, Jordi Demiguel i Òscar Llauradó, els mateixos que ara han vestit els temes pelats del Maurici –a la veu i guitarra originals hi han afegit piano, flauta, teclats, saxo i mandolina– perquè la resta dels mortals hi descobrim “el punt de genialitat que s’ocultava rere uns temes aparentment molt simples, però que quan els escoltes t’adones que amb quatre paraules i quatre acords sap arribar directament al cor”, deia amb total precisió el mateix Vilella a l’abril, quan el disc es va posar a la venda.

Ara arriba el moment de presentar-lo en societat: serà dissabte a la Fada, en una excel·lent oportunitat de (re)descobrir una de les aus més rares del nostre panorama artístic, perquè la de cantautor és només una, i ni molt menys la més coneguda de les reencarnacions del nostre home d’avui: el Maurici havia exercit abans de desembarcar per aquí de dibuixant a històriques capçaleres de l’edat d’or de l’humor espanyol –El Papus, El Cronopio, Muchas Gracias– i també de pintor, i després es va reciclar en periodista (7Dies), dissenyador i novel·lista.

Un munt de coses belles és a la vegada un viatge musical a l’edat de la innocència, un sensacional exercici de lleialtat intergeneracional i un singular exemple de treball en equip sota la coordinació de Vilella i Lluís Cartes. Tot això, dissabte, en viu i a la Fada: què més es pot demanar?

Andorra
Fada
Maurici
Bellmunt
Un munt de coses bones
Oriol Vilella
Lluís Cartes
Fano Pallarès
Comentaris: 2

Comentaris

Una gran persona en Maurici Bellmunt, un artista polièdric i poc aprofitat a la seva Andorra adoptiva on gràcies al seu cor, que ni li cap al pit, etern follet d'una edat de la innocència que no li passarà mai, i fidel al seu art, únic i galàctic, ha sabut fer-ne el seu país i on compta amb molts amics.que l'estimem, entre ells jo mateixa, que després d'uns anys de compartir periodisme amb moltes hores de complicitat al setmanari "7 DIES", en una època en que també va publicar llibres, i on creava unes vinyetes úniques i irrepetibles que el setmanari es va perdre la continuació per 4 duros que li pagaven, també allí va ser un incomprès, i no va ser el sol.. els que hem seguit la seva carrera artística ens sentim molt cofois d'aquesta conjunció còsmica a "La Fada" a la qual, i per motius personals ja que soc molt lluny de casa, no podré prendre-hi part per fer-li una forta abraçada i gaudir del seu Art i presència, però ja des d'ara li desitjo molta sort i èxits i una vetllada inoblidable, i continuaré seguin-ho per Internet des d'aquest mitjà d'informació...
El Maurici Bellmunt és una gran persona en tots els sentits de la paraula, i per als quals ho entenem sabem que està en el cercle dels genis.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic