Diari digital d'Andorra Bondia

Cultura elabora noves bases per a la concessió de subvencions aquest any


Escrit per: 
Redacció


El departament de Cultura va presentar ahir les noves bases que ha creat per atorgar subvencions culturals. Es tracta d’una iniciativa en què han treballat tots els tècnics del departament amb l’objectiu de “millorar i facilitar” aquest tràmit, tal com va assenyalar ahir Clara Vives, secretària d’Estat de Cultura.

Una de les principals novetats que es desprèn de les bases és que els projectes s’han dividit en quatre blocs diferenciats, segons si estan relacionats amb les arts plàstiques i visuals, les obres escèniques i la música, la literatura i el món editorial o la cultura popular i tradicional. Les bases s’han revisat per establir un instrument que determini, d’una banda, els requisits legals mínims que garanteixin el principi d’objectivitat, concurrència i publicitat del procés per concedir subvencions i, d’altra banda, fixar els mecanismes que permetin al departament conèixer el destí correcte dels fons públics. Per això es demanarà als sol·licitants un programa detallat del seu projecte i un pla de viabilitat econòmica.

La voluntat del departament de Cultura amb l’elaboració d’aquestes bases és donar suport a les empreses culturals que poden afavorir el desenvolupament de la producció i la distribució de productes culturals en qualsevol mena de suport. Les noves bases suposen el primer pas d’una política cultural dirigida a les editorials, al món de l’audiovisual i a la discografia.

Segons es desprèn de les bases, podran ser subvencionats els projectes de formació d’artistes, com ara seminaris i congressos; la producció i exhibició d’espectacles, l’organització d’exposicions, festivals, concerts i premis. En el cas de l’edició de discos de música, els treballs audiovisuals i la promoció de la literatura andorrana, han de ser obres en català. L’idioma no es tindrà en compte en altres casos, com per exemple en la subvenció de concerts, ja que les bandes de música podran cantar en la llengua que desitgin.
Pel que fa a la quantitat econòmica, no s’ha establert cap topall, però el departament compta amb 114.000 euros del projecte pressupostari del 2009 per destinar-los a aquestes subvencions.

Les bases sortiran publicades en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra demà i les sol·licituds es podran demanar al servei de tràmits del Govern o per Internet, a través de l’adreça www.tramits.ad. A més, segons va explicar el director de Promoció Cultural i Política Lingüística, Joan Sans, s’ha volgut establir unes bases específiques per cadascun dels àmbits de la cultura i també s’ha mirat que “els destinataris que fins ara han percebut algun tipus de subvenció hi tinguin cabuda amb la nova fórmula”.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic