Diari digital d'Andorra Bondia

Curs sobre la recuperació i conservació del patrimoni cultural pirinenc a la Seu


Escrit per: 
redacció / Foto: Aj. Seu d'Urgell

Els dies 22 i 23 de març tindrà lloc a la Seu d’Urgell el curs d’extensió universitària Recuperació i conservació del patrimoni cultural del Pirineu occidental català, organitzat pel Centre Associat de la UNED a la Seu i dirigit per l’historiador urgellenc Ermengol Puig.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu, Jordi Martín; el director del Centre Associat de la UNED a la Seu d’Urgell-Andorra, Joan Mingorance, i el mateix Ermengol Puig van presentar ahir aquesta formació.
Martín va remarcar la importància d’aquest curs pel fet que “fa referència al nostre territori i la voluntat de la UNED d’incloure’l en la seva oferta educativa”. “Això demostra la vinculació d’aquest centre de la UNED amb la Seu, amb la comarca i amb el Pirineu occidental català”, va afegir el regidor de Cultura.
Mingorance va subratllar l’interès del centre a oferir formació que vagi més enllà de l’estricta oferta acadèmica, ja que “és un curs molt interessant que ens ajuda a pensar en el nostre entorn, tant de la Seu com d’Andorra, així com del Pirineu”. La formació es compon de cinc ponències, que plantegen cinc realitats diferents de béns culturals propis de la zona geogràfica. Les conferències aniran a càrrec d’experts i professionals.
El curs arrencarà el dia 22 amb la ponència Recuperació del patrimoni musical popular de muntanya, que anirà a càrrec del músic, investigador i divulgador del folklore català Artur Blasco. Tot seguit serà el torn de la cap de l’àrea de Conservació del Patrimoni d’Andorra, Berna Garrallà, que oferirà la ponència que explicarà la Conservació del patrimoni cultural d’aquest país com a repte multidisciplinari.
El dia 23 s’oferirà la ponència Arquitectura popular de les muntanyes i els problemes de la seva recuperació, de l’historiador Ermengol Puig. La següent serà Valor patrimonial de la pintura al fresc, a càrrec del pintor Josep Minguell. Clourà el curs la ponència Restauració i rehabilitació de la catedral de Santa Maria d’Ur­gell (s. XII), a càrrec de l’escriptor i arqueòleg urgellenc Albert Villaró.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte