Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra de Cultura, Olga Gelabert, i la presidenta d’Unicef Andorra, Laura Álvarez, van signar l’acord a la seu del museu, ahir.
La ministra de Cultura, Olga Gelabert, i la presidenta d’Unicef Andorra, Laura Álvarez, van signar l’acord a la seu del museu, ahir.

El Carmen Thyssen, primer museu del país ‘amic’ d’Unicef Andorra


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Jonathan Gil

El Museu Carmen Thyssen és des d’ahir el primer museu del país amic d’Unicef a través d’un conveni que van signar la ministra de Cultura, Joventut i Esports, i presidenta de la Fundació MuseAnd, Olga Gelabert, i la presidenta del Comitè d’Andorra per l’Unicef, Laura Álvarez. Aquest “conveni obert”, que no té data de caducitat, comporta que es podrà fer un donatiu directe a Unicef Andorra comprant l’entrada amb un suplement d’un euro. Igualment, també des d’ahir, s’ha instal·lat una guardiola a la recepció de l’establiment perquè els visitants hi puguin dipositar la seva aportació voluntària. A més, es realitzaran tota una sèrie d’activitats, algunes de les quals ja porta a terme el museu, encaminades a recaptar diners a favor d’Unicef, va explicar el director artístic del museu, Guillermo Cervera, qui va fer èmfasi en el vessant didàctic de la institució adreçat als infants. “Podem arribar a fer força coses plegats per un bé comú i social important”, va remarcar. La ministra de Cultura va manifestar que aquesta col·laboració és un “guany” per al país, “que aportarà molts beneficis per a Unicef i per als infants”.
Per la seva banda, Laura Álvarez va explicar que l’acord es va començar a gestar tot just fa un mes i que de seguida es van avenir uns i altres a tirar endavant aquesta col·laboració, els beneficis econòmics de la qual aniran destinats concretament al projecte que Unicef Andorra té al Buthan, amb l’objectiu d’integrar els infants amb discapacitat a l’escola i a la societat perquè estan “molt estigmatitzats”. Aquest  programa és el “que millor encaixava amb les activitats pedagògiques del museu”, va subratllar Álvarez.  
Pel que fa a les xifres de visitants al museu, Cervera va informar que, tot i que el balanç el faran més endavant, a l’agost hi han passat, de moment, uns 3.000 visitants. 

 

Carmen Thyssen
museum país
'amic'
Unicef
Unicef Andorra
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic