Diari digital d'Andorra Bondia
La primera trobada del CAP d'aquest any, celebrada aquest dimarts a la Seu del ministeri de Cultura.
La primera trobada del CAP d'aquest any, celebrada aquest dimarts a la Seu del ministeri de Cultura.

El Consell Assessor del Patrimoni Cultural aborda els resultats del Llibre blanc de la cultura en la primera trobada de l'any


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha encapçalat aquest dimarts la primera reunió del Consell Assessor del Patrimoni Cultural (CAP) d'enguany, que ha tingut lloc a la seu del ministeri, a l'antic hotel Rosaleda. Per tal de respectar les mesures sanitàries actuals, la trobada s'ha celebrat amb alguns membres de forma presencial i d'altres per videoconferència.

Durant la reunió s'ha tractat la feina impulsada els darrers mesos amb el projecte, ja fet realitat, del Llibre blanc de la cultura. La ministra ha presentat l'estudi que recull la veu de tots els actors implicats en el sector mitjançant un procés participatiu que ha volgut donar veu al teixit cultural del país, artistes, creadors i creadores, associacions, agents culturals, fundacions, comuns i el mateix ministeri de Cultura.

Els resultats d'aquest procés han de permetre identificar allò que cal prendre en consideració en la definició de les línies estratègiques que marcaran el futur a mitjà i llarg termini de la cultura amb l'aprovació del pla estratègic en matèria cultural. El debat ha girat entorn de la importància d'establir una metodologia i uns objectius per a l'elaboració del pla.

Per altra banda, la trobada també ha permès analitzar l'actual marc legal en matèria de patrimoni cultural. Així, i seguint amb el compromís encomanat a l'inici de la legislatura, Riva ha convidat als membres del consell a reflexionar sobre l'actual legislació per recollir la seva opinió i emprendre, si escau, un canvi consensuat amb tot el sector.

En aquest aspecte, el CAP està d'acord en el fet que cal treballar per emprendre una reflexió del marc legal que respongui a les necessitats actuals per protegir els béns immobles i garantir la seva preservació per a les futures generacions.

Consell Assessor del Patrimoni Cultural
aborda
resultats
Llibre Blanc de la Cultura
primera
Trobada
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic