Diari digital d'Andorra Bondia

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell inclou vuit elements més com a bé cultural d'interès local


Escrit per: 
Agències / Foto: Consell Comarcal

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha declarat vuit elements singulars en la categoria de bé cultural d’interès local.

Entre els elements declarats, destaca el jaciment paleontològic de la Palanca de Noves, al municipi de Ribera d’Urgellet, un jaciment d’unes dues hectàrees i mitja del Pèrmic Superior, pròxim a l’anomenada extinció massiva del Pèrmic/Triàsic, fa uns 250 milions d’anys, on es localitzen les petjades de tetràpodes més antigues de Catalunya. Donada la complexitat de l’expedient de declaració d’aquest jaciment, hi han col·laborat tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, del Departament de Cultura de la Generalitat, de l’associació cultural Lo Riu Roig i de l’empresa Knauf, propietària del terreny on es troba el jaciment.
Un altre element del patrimoni cultural de la comarca que ha estat beneficiari de la declaració de bé cultural d’interès local ha estat la farinera de Montferrer, que va ser pionera a la comarca en la industrialització del procés de fabricació de farines i que actualment s’ha convertit en un equipament visitable.
Igualment, han estat declarades sis esglésies de diversos punts de la comarca: les de Sant Iscle i Santa Victòria de Turbiàs, de Sant Joan de Solans, de Sant Pere de Cassovall, de Sant Romà de Pallerols del Cantó, de Sant Vicenç de Canturri, de Santa Cecília de Vilanova de Banat i de Sant Vicenç d’Artedó. Aquesta darrera destaca pel fet que va ser projectada l’any 1901 per l’arquitecte Calixte Freixa, conegut al Pirineu per la seva intervenció en la reforma del palau episcopal de la Seu d’Urgell, pel projecte de l’actual santuari de la Mare de Déu de Núria i també per l’autoria del Casino Ceretà de Puigcerdà.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte