Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern fixa la zona de protecció a l’entorn de l’església de Santa Coloma


Escrit per: 
Redacció / Agències

L’executiu ja ha definit els entorns de protecció de l’església de Santa Coloma i els criteris arquitectònics i urbanístics sobre el monument i el seu entorn, tal com va publicar dimecres el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

El perímetre delimitat s’ha establert en funció dels interessos patrimonials identificats i del territori en què es considera que les intervencions que s’hi facin poden tenir una incidència (més o menys gran) en la percepció que es té del bé.
L’edicte identifica com a interessos patrimonials el mateix monument, les visuals cap al monument, les visuals cap a l’església de Santa Coloma i des del monument cap a l’entorn, la connexió històrica de l’església amb el roc d’Enclar, amb el poble, amb les terres i amb les activitats agropecuàries, els camins i els testimonis arqueològics del subsòl.
L’entorn de protecció estableix tres zones. La zona 1 és la que està constituïda per l’entorn immediat que envolta el monument, sense el qual els seus valors estarien modificats profundament. L’objectiu de la zona 1 és protegir els valors naturals i rurals que hi ha a l’entorn immediat que acompanya el monument i afavorir-ne la contemplació.
D’altra banda, la zona 2 constitueix l’indret sensible, format per dues àrees que garanteixen la protecció, el control i el des­envolupament adequats de la zona d’acompanyament que envolta el monument. L’objectiu general que guia els criteris arquitectònics i urbanístics de la zona 2 és aconseguir un bon nivell d’harmonia entre la zona 1 i la protecció i el desenvolupament que es pugui produir al voltant, és a dir, entre aquesta zona principalment de caràcter natural o rural i la zona 2, nucli històric i zona majoritàriament edificada. A la vegada, s’ha de contribuir a la qualitat i la coherència de l’entorn del monument i garantir-les.
Finalment, la zona 3, anomenada zona d’influència, està constituïda pels espais perimetrals del nord, de l’est i del sud de l’entorn de protecció, majoritàriament construït i molt urbanitzat. La zona 3 té una relació visual directa o indirecta amb el monument i complementa el fons visual perceptible des de l’edifici.
A partir d’ara s’obre un període d’un mes perquè les persones interessades i altres puguin fer les al·legacions que creguin oportunes a la resolució.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic