Diari digital d'Andorra Bondia
Casahuga s’ha prodigat com a professor, creador de paisatges sonors i dinamitzador.
Casahuga s’ha prodigat com a professor, creador de paisatges sonors i dinamitzador.

El guitarrista Lluís Casahuga, nou president de la societat d’autors


Escrit per: 
Redacció / Foto: L. C. J.

Substitueix des del 6 de març Juan Diego Camúñez, que va renunciar al càrrec.

El guitarrista Lluís Casahuga és des del 6 de març el nou president de la Societat de Drets d’Autor i Drets Veïns (Sdadv) en substitució del cantant i productor Juan Diego Camúñez, al càrrec des del maig del 2016 i que segons el mateix Casahuga va renunciar per motius personals. El canvi en la presidència va ser decidit pel consell d’administració de l’entitat, que també va nomenar vicepresident el productor audiovisual Lluís Dejuan, que ja exercia com a representant al consell del grup d’obres i enregistraments audiovisuals. Camúñez encara va exercir com a president en funcions a la recent assemblea general de l’Sdadv, que va tenir lloc el 23 de març.

Entre els objectius de Casahuga, la prioritat, diu, serà una acció pedagògica entre institucions i ciutadans per conscienciar-los de la necessitat de gestionar els drets d’autor que meriten les obres de creació: “La intenció és donar un impuls a la Sdadv, dotar-la de més visibilitat, però fins d’aquí a un mes no tindrem el full de ruta del mandat. El meu compromís és presentar-lo llavors públicament”. El cert és que Casahuga va ser probablement el primer sorprès que el consell d’administració de la Sdadv li proposés d’assumir-ne la presidència: “Van ser ells que em van contactar, suposo que devien conèixer la meva trajectòria com a músic i també com a impulsor i col·laborador de diversos festivals, i que tinc coneixement de l’àmbit dels drets d’autor”.

Serà el cinquè president de l’entitat des de la creació, el 2011, després de Jordi Albà, Jordi Barceló, Joan Baygual i Camúñez. L’objecte de la Sdadv és, segons els estatuts, la gestió dels drets d’autor dels socis, la protecció dels titulars dels drets, el foment de la creació i la conservació i difusió del patrimoni cultural. El cert és que en els més de deu anys de funcionament ha tingut una trajectòria erràtica en què l’activitat més notòria ha sigut la convocatòria anual de subvencions a la creació.

Pel que fa a Casahuga, a més de professor de guitarra a l’Institut de Música, des del 2016 hi exerceix com a cap de departament i ha participat activament en la vida artística dels últims anys, des del ComArtPedrosa, el festival d’alçada que durant quatre estius va organitzar el col·lectiu Mountain Alchemists del qual ell era membre fundador, fins a Ull-Nu, la biennal de Land Art, el Sax Fest i la Temporada d’òpera. Entre la seva obra com a creador cal recordar la banda sonora del documental Pep Aguareles, poètica de la imatge, la instal·lació Hàbitats d’Andorra que el novembre del 2020 va penjar a la Casa de la Muntanya, i Sents neu, a l’Ull-Nu de l’any passat.

guitarrista
Lluís Casahuga
president
societat d’autors
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic