Diari digital d'Andorra Bondia

El Museu Art-Machine apropa obres d'art per a totes les butxaques


Escrit per: 
Redacció


Les obres d’art no sempre són cares i estan a l’abast d’uns quants. Almenys això és el que vol demostrar Faust Campamà a través del nou projecte que, sota el nom Museu Art-Machine, apropa –per només 4 euros– una petita obra d’art de vint artistes diferents.

Es tracta d’una màquina expenedora que a l’interior conté obres d’art de petit format fetes per artistes, cadascun dels quals hi ha aportat el seu estil i la seva tècnica personals en pintura, dibuix, ceràmica, escultura i gravat, entre moltes altres disciplines, i també en poesia.
Aquest singular projecte es presentarà aquest vespre a partir de les vuit al local La Fada Ignorant, amb els responsables del qual Campamà té una “gran afinitat”. El responsable de la galeria Ara Art va explicar que la màquina expenedora està concebuda com un museu d’art però “en surts amb una obra d’art a la butxaca”. La col·lecció de peces que es troba a l’interior de petites càpsules i no es descobreix quina obra hi ha fins que s’obren. Les obres són d’una gran qualitat artística i tenen per finalitat que tothom pugui gaudir d’una peça d’art a un preu excepcional i, fins i tot, iniciar-se en el món del col·leccionisme.
Entre la llarga llista d’artistes hi figuren el mateix Faust Campamà,  Alfons Valdés, Joan Canal, Montse Checa, Lluïsa Casas, Manel Gibert, Tony Lara, Francisco Sánchez, Maite Luque i Esther Armengol, entre molts altres. Cadascun hi ha intervingut cedint nou peces, el preu de les quals serà de 4 euros (un preu que s’oferirà únicament els dies de llançament i fins que s’acabin les existències).
En certa manera, un dels objectius d’aquest tipus de projecte és apropar l’art a tothom. “Potser a partir d’aquí la gent descobrirà que es pot tenir petites obres d’art a un preu de riure.” I és que per molt que les peces que hi ha dins la màquina siguin de petit format,  igualment s’hi aprecia la tècnica emprada en les diferents disciplines.
HOMENATGE A RUSIÑOL
“La qualitat dels treballs em va fer pensar que realment estàvem oferint duros a quatre pessetes”, va assenyalar Campamà, que va afegir: “El projecte en certa manera ret homenatge al gran mestre Santiago Rusiñol, el qual va oferir una cosa similar al mercat d’Olot, tot i que la desconfiança dels pagesos va fer que no vengués cap obra.”
Tornant a les càpsules de les dues màquines expenedores, estan col·locades d’una manera aleatòria dins de les màquines per emfatitzar encara més l’efecte sorpresa. El responsable de la galeria Ara Art va recordar que aquesta iniciativa s’ha pogut dur a terme gràcies a Carles Tarruella, que ha cedit les màquines, i a l’arquitecte Josep Antoni Muntaner.
Pel que fa a la idea, l’artista va explicar que va néixer arran d’una visita a la Fira Arco de Madrid l’any 2006, ja que en un dels estands hi havia una màquina que venia “des d’un clixé per revelar un disc compacte amb una filmació de pocs minuts fins a altres ocurrències molt creatives”.
De moment Campamà no ha avançat on es col·locarà les màquines expenedores, però avui estaran a La Fada Ignorant. El fet de presentar el projecte en aquest local no és fruit de la casualitat, ja que, segons el responsable de la galeria Ara Art, “la fórmula de La Fada Ignorant m’agrada, s’hi fa molts actes culturals i em va semblar el lloc ideal per presentar aquest projecte”.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic