Diari digital d'Andorra Bondia
El director artístic del museu i comissari, Guillermo Cervera, amb la sommelier del te, Vicky Marteu, presenten l'activitat Art & Sentits.
El director artístic del museu i comissari, Guillermo Cervera, amb la sommelier del te, Vicky Marteu, presenten l'activitat Art & Sentits.

El museu Thyssen crea una proposta sensorial per 'beure's' obres de la seva exposició


Escrit per: 
Agències / Foto: C. G.

‘Beure’s’ l’essència de grans quadres de la història de l’art creats per Albert Bierstadt, Modest Urgell i Inglada, Johan Barthold Jongkind, Canaletto i Paul Gaugin. Aquesta és la proposta que fa el Museu Carmen Thyssen Andorra per a l’estiu i fins al 10 de setembre. S’anomena ‘Art & Sentits’, parteix de la relació entre els quadres i les infusions, i s’emmarca en el nou programa d’activitats sensorials ‘GastroArt al Thyssen’, per aproximar-se a la pinacoteca des d’un prisma diferent. I és que, tal com ha plantejat el director artístic i comissari del Thyssen, Guillermo Cervera, la idea és que més enllà de la vista, “la resta dels sentits puguin entrar al museu”. 

Així, aquesta activitat, la qual donarà el tret de sortida l'1 de juliol, consistirà en una una visita guiada per cinc quadres dels artistes citats i que es troben a l’exposició temporal ‘Allées et Venues’. Durant aquesta visita s’activarà evidentment la vista, també l’oïda per les explicacions, seguidament de l’olfacte, un cop s'obrin els pots amb infusions especialment creades per a cada quadre. El tacte també hi tindrà presència ja que es podrà ampliar la informació rebuda dels pintors i les obres a partir de les pantalles interactives de què disposa el museu. Finalment, en acabar l’exposició, es farà un tast amb les cinc infusions i s’activarà així el darrer sentit, el gust. 

Aquestes infusions han estat creades per l’Infús, empresa de la Seu d’Urgell especialitzada en el te. Per exemple, i tal com ha explicat la sommelier Vicky Mateu, en el cas del quadre de Jongkind, ‘Camí de sirga prop d'Overschie’, s’ha fet una infusió amb te groc, poliol blanc i menta. “El poliol blanc és una herba molt intensa, perfumada i delicada”, barrejada amb el te groc li “dona la part terrosa” que s’inspira en el camí de sirga del quadre. La sensació final de barreja de tes i herbes és de terra i fulles humides, de fresca sota la lluna, el mateix que es pot contemplar al quadre. Per al quadre de Gaugin, en canvi, s'ha fet ús de fruites tropicals, "dolces i cítriques" per generar un ambient perfumat, i el 'pu-erh', un te fermentat que crea una sensació orgànica d'estar "dins de la selva". Talment com el que inspira el quadre.

Aquesta proposta no serà l’única que llança el Thyssen per a l’estiu. Dins aquest ‘GastroArt al Thyssen’ també es faran activitats relacionades amb la gastronomia. “Volíem alguna cosa original i ben feta”, ha manifestat Cervera, “no busquem la simplicitat” sinó propostes “més distintives”, ha afegit.

Museu Thyssen
crea proposta
sensorial
beure's
obres
exposició

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte