Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge d’una edició anterior de la trobada que des del 1975 s’organitza a Arséguel.
Imatge d’una edició anterior de la trobada que des del 1975 s’organitza a Arséguel.

Els acordions es trobaran a la Seu


Escrit per: 
A. D. / Foto: Agències

Hi haurà Trobada d’acordionistes al Pirineu enguany? I tant que n’hi haurà. Excepte que hi hagués un daltabaix enorme en la situació, la cita serà del 23 al 27 de juliol. No obstant això, en aquesta edició canvia l’escenari i del lloc tradicional, Arsèguel, es traslladen a la Seu d’Urgell. La raó? Els organitzadors necessiten la infraestructura i suport logístic per tirar endavant l’esdeveniment amb les mesures sanitàries de rigor i els controls de l’aforament i altres imposicions que comporta la pandèmia a tot esdeveniment.
    
A hores d’ara serien aquestes les úniques certeses pel que fa a la Trobada que se celebra des del 1976, impulsada pel folklorista Artur Blasco, qui la continua empenyent amb l’ajuda de la següent generació, el Jordi Blasco. La resta d’aspectes es van cuinant a poc a poc, però res no es pot donar per tancat, perquè qualsevol detall pot canviar de la nit al dia, recorda Blasco fill. Així, per exemple, sembla que la trobada continuarà expandint-se pel territori pirinenc i enguany s’hi sumarien Castellbò, i si qualla, Puigcerdà. “La Trobada ha anat agafant una dinàmica que ha fet que s’hagi convertit en un festival de tota la comarca de l’Alt Urgell, i ara fins i tot més enllà”, hi afegeix.
A Andorra, per cert, ja s’hi va fer un tast, o aperitiu: coincidint amb la recent Fira del bestiar d’Ordino el mateix Artur Blasco hi va actuar, acompanyat per la violinista Marién de Casimiro; a banda d’una altra desena de músics. Andorra  és un territori on la Trobada ha arribat amb els seus tentacles en edicions anteriors.
    
A la Seu, l’envelat s’instal·larà previsiblement en la mateixa ubicació que acull les caravanes durant la festa major. Un envelat per on en una edició normal passen al voltant de mil persones per concert. Tot i que la major gentada, i la més difícil de controlar a Arsèguel amb mitjans més reduïts, no és precisament la que entra als concerts, asseguda (enguany ja es veurà en aquell moment quins són els aforaments permesos pel Procicat i seran els tècnics municipals de la capital alturgellenca qui hagin de realitzar els càlculs per encabir la gent) la dificultat és gestionar la festassa que acostuma a generar-se espontàniament en acabar les actuacions del programa oficial. Aquí és on enguany rau el problema principal per als organitzadors.  
    
“En un any normal estaria ja tot lligat des de fa mesos; normalment en acabar una edició pràcticament ja ens posem a treballar en la següent”, explica el més jove dels Blasco. En canvi, en aquesta edició atípica a hores d’ara no gosen parlar de noms confirmats. Vindran, amb quasi total seguretat, els músics catalans i de l’Aragó. Si els indicadors sanitaris segueixen sent favorables. Ara bé, pel que fa a intèrprets d’altres països, és impossible aventurar res: tot dependrà de qui pot viatjar i en quines condicions. Així les coses, el programa d’actuacions dista encara d’estar tancat.

 

 

 

 

acordionistes
trobaran
Seu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic