Diari digital d'Andorra Bondia

Els artistes tenen només sis mesos per treballar els projectes per a Venècia


Escrit per: 
Redacció


El comissari del Principat per a la Biennal de Venècia, Pedro Sancristóval, va presentar ahir a la premsa Helena Guàrdia i Francisco Sánchez, els dos artistes que representaran Andorra a la Biennal.

Sancristóval va definir-los com “dos artistes veterans en el camp de les arts plàstiques”, i com “els més adequats per representar Andorra”.
Per al comissari el més important és que, finalment, el projecte “ja està en marxa” i que ara Guàrdia i Sánchez tenen uns sis mesos per acabar l’obra definitiva que es presentarà a Venècia. Un termini que Guàrdia va titllar de “justet”. De moment, treballen sense un espai concret però sabent que és un espai gran. Un cop es tingui la zona concretada,  els artistes ja podran acabar els detalls de l’obra que presentin.
El fet de ser present a Venècia és molt important, ja no només per a Guàrdia i Sánchez, sinó també per al país. Per aquest motiu s’editarà un catàleg amb informació sobre les obres que es presenten i sobre Andorra.
Sancristóval va tornar a destacar la satisfacció que sent perquè el Govern hagi decidit tirar endavant el projecte malgrat la crisi econòmica que es viu actualment. Així mateix, també va declarar que estava “content” perquè continua sent el comissari del projecte i perquè pot continuar treballant amb tot l’equip del jurat. 

ELS PROJECTES
De la seva banda, Guàrdia va tornar a donar detalls sobre el projecte, que ha titulat Ciutat flotant, i va recordar que encara “no està tancat”. Tal com ja va explicar el dia que van ser nomenats, el projecte consta de fotografies de diferents indrets d’Andorra vistes a través d’un mirall còncau. Entre el seu extens currículum destaca haver participat des del 1988 en més d’una vintena d’exposicions col·lectives a Itàlia, França, Espanya i Andorra. Pel que fa a les mostres individuals, l’any 1990 va exposar a la sala d’exposicions del Comú d’Encamp i l’any 1988 a la galeria Lola Anglada de Barcelona.
El treball de Sánchez és ben diferent. Es titula Allò efímer i allò etern, s’emmarca en un surrealisme oníric i figuratiu en què contrasta els paisatges percebuts amb la vista i la realitat física en el nivell quàntic. Entre el currículum de Sánchez destaca haver exposat diferents vegades a la prestigiosa galeria Alfama de Madrid. A banda d’haver exposat en diferents ciutats espanyoles, el pintor també ha fet exposicions al país.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic