Diari digital d'Andorra Bondia

Els esbarts del país volen donar-se a conèixer i participar en l'atracció del turisme


Escrit per: 
Agències

Els cinc esbarts que hi ha al Principat sovint organitzen esdeveniments per separat, però aquest diumenge, amb motiu del 50è aniversari de l'Esbart Laurèdia, participaran conjuntament en un aplec. Tal com va indicar el director artístic de l'Esbart Laurèdia, Jaume Torra, 'a vegades els esbarts estan mal aprofitats' i considera que se'ls podria treure més profit com a atractiu turístic.

En aquesta mateixa línia, la directora de l'Esbart d'Andorra la Vella, Sílvia Martí, opina que els visitants gaudirien de veure els balls tradicionals i així coneixerien 'la nostra cultura popular'.
L'Esbart Laurèdia celebra durant aquest any el seu 50è aniversari i per això, aquest diumenge celebra un aplec d'esbarts infantils i juvenils que reunirà els dansaires més joves dels cinc esbarts del país. L'esdeveniment donarà l'oportunitat als infants i joves dels esbarts de conèixer altres dansaires d'altres parròquies que comparteixen la seva afició i pretén fer difusió de la dansa i les tradicions del país i de l'entitat.
Tot i que aquest esdeveniment s'ha organitzat amb motiu del 50è aniversari de l'esbart, el director artístic, Jaume Torra, opina que es podrien incrementar les actuacions conjuntes amb d'altres esbarts i que es podria treure profit d'aquests esdeveniments com a reclam turístic. Torra ha explicat que 'a vegades els esbarts estan mal aprofitats' i que fins i tot hi ha gent del país que no els coneix, i per tant es vol fer una tasca per donar-se a conèixer.
En aquest sentit, la directora de l'Esbart d'Andorra la Vella, Sílvia Martí, apunta que els balls tradicionals podrien ser un bon reclam turístic, i que si els esbarts s'organitzessin per sortir al carrer els caps de setmana, els visitants tindrien ocasió de 'conèixer la nostra cultura popular'. De fet, recorda que esbarts de fora del país sí que fan actuacions els caps de setmana per donar-se a conèixer, i que aquí 'si no ens podem coordinar per fer-ho tots junts, potser ens podríem combinar perquè ho facin uns dies uns i uns dies uns altres'.  Martí ha assegurat que 'nosaltres estem disposats a col·laborar en el que sigui'.
La directora de l'Esbart d'Andorra la Vella també ha coincidit amb Torra en què les actuacions conjuntes s'haurien de potenciar, ja que 'fa molts anys sí que fèiem més aplecs però ho vam anar deixant i ho trobem a faltar'. Explica que cada esbart organitza el seu calendari i potser per això no s'han preparat més accions conjuntes, però que és una bona iniciativa, sobretot per als més petits 'perquè no saben ni que hi ha més esbarts al país' i així es coneixen.
De fet, per al mes de maig hi ha previst un altre aplec, en aquest cas amb els ballarins adults dels esbarts i els membres de l'Esbart de Sarrià de Barcelona com a convidats.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic