Diari digital d'Andorra Bondia
El pintor Antoni Vives-Fierro a la galeria Art al Set, ahir al migdia.
El pintor Antoni Vives-Fierro a la galeria Art al Set, ahir al migdia.

Els olis de paisatges andorrans de Vives-Fierro reviuen a l’Art al Set


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: M.P.A.

En total, són quinze olis sobre tela que retraten paisatges d’Andorra. Hi són representades totes les parròquies i, després d’uns anys d’amagatall, la galeria Art al Set d’Escaldes els torna a mostrar a plena llum fins a finals de setembre. El seu autor, Antoni Vives-Fierro, està admirat de l’ànim de la seva promotora, Laia Maestre. 
Es tracta de quadres del 2007 i 2008 que havien estat ja exposats en una altra galeria. Són els últims que va pintar d’Andorra, “l’obra més nova”, la que va quedar aturada a causa de la crisi, repeteix el pintor, “en standby”, diu, com si encara no se’n sabés avenir. “Són quadres, insisteix, que vaig fer amb molta il·lusió en uns moments molt favorables”, però en cosa d’un any, “la situació va canviar i es va perdre l’interès”. 
Amagats fins ara, és clar, “que la Laia em va proposar tornar a exposar la meva obra. L’hi agraeixo molt”. Vives-Fierro manifesta que potser, qui sap, si tot va bé,  tornarà a reprendre això de pintar els paisatges del país, però ara per ara no té cap projecte a la vista en aquest sentit. “Sempre queden racons per pintar”, però en aquesta darrera fornada de paisatges d’Andorra, “em vaig buidar, vaig fer un compendi del que eren les set parròquies”. Home de conviccions fermes, assegura que a ell el que li continua interessant és “el paisatge rústic”. Un paisatge que redecora afegint-hi “un collage molt particular que no té res a veure amb el paisatge”, explica Maestre. De fet, l’ús d’aquesta tècnica és el que caracteritza les seves obres. Així, amb els retalls de revistes amb rostres o altres motius intenta donar a les seves creacions uns volums que per si sol el paisatge no té. O dit en paraules de l’artista, “m’agrada posar-li revistes, li atorguen unes vibracions que no li donen les cares pintades”.  
El pintor reconeix que el  concepte de la pintura ha canviat i s’ha allunyat molt de la pintura tradicional. Ara, a les fires d’art, apunta, es porten les peces de gran format “amb temes poca-soltes, però vaja...”. “Jo –emfatitza– mantinc la pintura figurativa i realista, com ha estat sempre”. 
Segons Maestre és una mica com el que va fer Joaquim Mir als anys 30. Com que llavors no hi havia transport, les seves pintures van estar centrades a la vall central. En canvi, Vives-Fierro té paisatges de les diverses parròquies, “són records d’Andorra amb uns quadres que tenen la seva firma” i que van ser engendrats des de l’estimació molt especial pel país. Hi està vinculat des de fa 50 anys. “La primera exposició –recorda– la vaig fer en una galeria que tenia la Maria Reig a Andorra la Vella, als anys 70.
En l’actualitat continua actiu i ara pinta per encàrrec una sèrie de retrats. 

olis
paisatges
andorrans
Vives-Fierro
Art al Set
reviuen
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic