Diari digital d'Andorra Bondia
La mostra, inspirada en els jardins de Juverri i que es va inaugurar ahir, es pot visitar junt amb ‘Kintsughi’ fins al 28 de maig.
La mostra, inspirada en els jardins de Juverri i que es va inaugurar ahir, es pot visitar junt amb ‘Kintsughi’ fins al 28 de maig.

Fontcuberta, jardiner d’art


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

“Un trencaclosques al voltant de la veritat i la mentida.” Aquest és el resultat del taller que tretze artistes van dur a terme al febrer als jardins de Juberri i que ara es pot veure al Museu Fàbrica Reig com a complement de Kintsughi, la mostra del fotògraf català Joan Fontcuberta que s’hi pot visitar fins al 28 de maig.
Com explica la comissària i coordinadora del projecte, Meritxell Blanco, va ser un cap de setmana intensiu en què el fotògraf va introduir els artistes en la seva obra i en els conceptes en els quals treballa, com “la postveritat, la postfotografia o la dissolució del concepte d’autoria de l’obra”. La clau del taller va ser la visita als jardins de Juberri, on Fontcuberta va fer una crida a reflexionar sobre conceptes com veritat i mentida i a treballar a l’aire lliure, “com els artistes del XIX”. El resultat han estat tretze projectes i esbossos que estan travessats pel concepte d’hiperrealitat”, diu Blanco.
Sam Bosque, una de les artistes que ha participat en el taller, destacava en la inauguració d’ahir que fa molts anys que segueix Fontcuberta i que l’experiència ha estat “molt enriquidora”, ja que els va fer “pensar molt en la pròpia obra”. Ella ha plasmat una reflexió sobre qui observa i qui és observat. Una altra de les participants, la periodista Esther Jover, diu que quan va veure que era una proposta “oberta a tothom m’hi vaig llançar de cap” i el resultat ha estat una entrevista a Madame Grigon, la impulsora del jardí, que es reflecteix en una peça audiovisual de cinc minuts que creu que serveix per contextualitzar i veure què ha sortit de la ment de cada artista.
La fotògrafa Laura Gàlvez és veïna de Juberri i per a ella era interessant veure “les reaccions i el sentiment de desorientació” de la resta de participants, una idea que va connectar amb la de l’Alzheimer: “On comença la realitat, on la memòria i on acaba tot allò que està fet durant la vida? Arriba un punt que es desfà el jardí i és com una reflexió de construcció o desconstrucció mental”.
A la mostra també es poden veure obres de Montserrat Altimiras, Eve Ariza, Ari B. Miró, Joana Baygual, Helena Guàrdia, Miquel Mercè, Emma Regada, Julien Rochedreux, Àlex Tena i Quim Torredà.

 

 

obres
taller
Joan Fontcuberta
exposició
Kintsugi
maig

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte