Diari digital d'Andorra Bondia
La Casa d’Areny-Plandolit estrena accés i la botiga central dels museus
La Casa d’Areny-Plandolit estrena accés i la botiga central dels museus

La Casa d’Areny-Plandolit estrena accés i la botiga central dels museus


Escrit per: 
Agències / Foto: M.T.

El museu Casa d’Areny-Plandolit disposa des d’aquesta setmana d’un nou accés des del carrer Major d’Ordino, que torna a situar l’entrada principal  al carrer més cèntric, tal com ja tenia abans del 1998, quan la recepció del museu es va traslladar al Museu Postal.
El nou espai, que fins ara estava infrautilitzat perquè només servia per acollir les reunions de la fundació Ramon Llull un cop cada dos anys, es converteix a més en la botiga central de tots els museus d’Andorra, que ofereix objectes de marxandatge i productes agrícoles artesanals. 
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va explicar que s’ha creat una nova línia de marxandatge com a “revulsiu” per als museus, perquè els seus visitants es puguin emportar un record d’Andorra, com és habitual en tots els museus del món. Així, l’espai disposa de productes amb la imatge de tots els museus, des de llibretes i samarretes fins als típics imants o postals. A més, la intenció és que “a poc a poc anem introduint un punt de venda a cada museu”. La ministra també va explicar que, fins ara, els diners de la venda de marxandatge no es revertien en la creació de nou i ara això canviarà perquè s’ha establert una partida fixa al pressupost per a aquesta finalitat. “S’ha vist i s’ha demostrat que el ministeri de Cultura és necessari perquè un país tiri endavant”, va assegurar. 
Gelabert va indicar que aquesta millora és el primer pas del que serà el pla estratègic de museus, que es presentarà en breu després que s’hi hagin inclòs les aportacions que s’han fet des del Govern i des del consell assessor del Patrimoni. 
Pel que fa a l’antiga recepció del museu, a la planta baixa del Museu Postal, la ministra va avançar que es convertirà en una sala d’exposicions permanent amb mostres temporals de llarga durada. La primera s’inaugurarà el 14 de setembre i constarà d’elements patrimonials “que encara no s’han vist mai”, com a punt de partida per “anar ensenyant a poc a poc el patrimoni que tenim a An­dorra”. 
Un altre dels objectius d’aquesta nova entrada al museu Casa d’Areny-Plandolit és potenciar el nombre de visitants d’aquest espai, que fins ara només ofereix visites guiades. Així, en breu es donarà la possibilitat de fer visites lliures, per incrementar els visitants particulars i privats. Abans, però, caldrà trobar un sistema perquè els visitants no puguin tenir accés als petits objectes de la casa, per exemple col·locant-los en vitrines o restringint el pas a certes zones. A més, ja s’ha posat en marxa un sistema de videovigilància que es pot controlar des de la nova botiga. Aquesta opció també es vol oferir a la Casa de la Vall, que és un dels altres museus amb més demanda i al qual només es pot accedir amb guia.

casa d'Areny-Plandolit
museu
botiga
botiga central
estrena
accés

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte