Diari digital d'Andorra Bondia

La Comissió d'Expropiació fixa en 6.338.068 euros el valor de l'Hotel Rosaleda


Escrit per: 
Agències


La Comissió d'Expropiació ha fixat en 6.338.068 euros el valor de l'Hotel Rosaleda. Així ho publica aquest dimecres el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA). Segons la resolució, 8.157 euros anirien a parar a Maria Moles Pasques, propietària de la parcel·la 1 a 2.

 La resta dels diners s'haurien de repartir entre la societat mercantil andorrana per accions P3, SA com a titular del domini útil del monument Hotel Rosaleda i de les parcel·les 1 a 1 i 1 a 3 i també com a societat autoritzada a precari per la propietària Maria Moles Pasques, i Antoni Picart Sánchez com a titular del domini directe del monument Hotel Rosaleda i de les parcel·les 1 a 1 i 1 a 3.

Els litigis entre Picart i la societat P3 SA han provocat que la Comissió d'Expropiació, tot i fixar el valor de l'Hotel Rosaleda, no hagi establert el repartiment dels 6.329.910 euros que els corresponen com a propietaris del domini directe i el domini útil. Aquesta quantitat dista molt de la que determinava un informe encarregat per Antoni Picart i que ascendia a 22.359.974.

La resolució també estableix que l’associació Cercle d’Economia d’Andorra i les societats mercantils andorranes Adim, SA, Waco Serveis, SL, A4, SA, Gesthotel, SL, Maià Rosaleda, SA, Rosaleda Transports, SA, Rosaleda Carburants, SL i Cp, SA, no tenen dret a cap indemnització en considerar que no s’ha justificat el perjudici que al·leguen, ni la seva quantificació.

L’expropiació en curs té per objecte, tal com s'indica en la resolució, la preservació d’un bé d'interès cultural en la classificació de monument. En aquest sentit, es destaca que la valoració d’un BIC té a veure amb criteris històrics, artístics, constructius i fins i tot emotius, però en cap cas econòmics. També es posa de relleu que la preservació d'aquest edifici com a BIC representa un cost molt elevat, ja que s’ha de garantir la seva solidesa per trobar-se en estat de ruïna administrativa, és a dir, que la seva rehabilitació supera el 50% del valor actual de l’edifici sense comptar el valor del terreny, i ruïna urbanística, és a dir, que és necessària la realització d’obres que no poden ser autoritzades, perquè l’edifici s’ha declarat 'fora d’ordenació'.
 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic