Diari digital d'Andorra Bondia

La galeria Art Vall apropa l’obra més actual del català Jiménez-Balaguer


Escrit per: 
Redacció


Immersa en el seu desè aniversari, la galeria Art Vall ja té gairebé enllestit el calendari d’aquest any. Així, si aquests dies els visitants poden gaudir de l’obra d’Àurea Bellera –mostra que s’ha prolongat–, a partir del 25 de febrer la sala presentarà les peces d’un altre artista. Es tracta de l’obra de Jiménez-Balaguer.

Segons Joan Gil, comissari de la mostra, la galeria presentarà l’obra més actual de Jiménez-Balaguer, una vintena de peces realitzades recentment que palesen una vegada més la sinceritat feta pintura i, sobretot, ens demostren que l’artista ha aconseguit traduir plàsticament l’essència de la vida i interpretar-la a través de construccions matèriques. Unes construccions fetes amb voluntat tridimensional per aconseguir una expansió volumètrica i tàctil.
La seva obra és la de l’artista que ha anat depurant sense pressa el seu llenguatge sense deixar-se sotragar per les tendències que han sorgit en el panorama artístic. Ha fet de les exigències de l’art no figuratiu no pas una limitació, sinó ben al contrari, ha aconseguit un vocabulari personal d’unitat interna fent una suggestiva aportació estètica al món de la plàstica actual.
Nascut a Barcelona l’any 1938, en plena guerra civil, va rebre la seva formació a l’Institut de la Llotja i després a Fomento de Artes Decorativas abans de continuar a l’Escola de Belles Arts de Barcelona, on va guanyar una beca que li va permetre continuar la seva formació a Madrid. A partir del 1957 incorpora claus, fusta i teixits als seus llenços, amb la qual cosa aconsegueix una intensitat més contundent. Aquell mateix any es trasllada a París, on se submergeix en els corrents parisencs de l’època, on l’art abstracte encara està en l’avantguarda artística.
Fins que no s’exposi les obres de Jiménez-Balaguer, el públic encara pot visitar l’obra d’Àurea Bellera que porta per títol Cicles subtils, en què l’autora fa un treball introspectiu dels darrers cinc anys de la seva vida a través de les pintures.
Nascuda a Andorra, però resident a Reus, Bellera és llicenciada en belles arts i diplomada en gestió cultural a Barcelona. La seva obra versa sobre paisatges interiors. El que engloba la mostra és el resultat de tot un treball d’introspecció, que caracteritza la delicadesa i la finesa dels seus llenços.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic