Diari digital d'Andorra Bondia
'La torre dels Russos' serà la tercera novel·la de Gálvez, fotografiat aquí a la llibreria La Trenca, després de 'Cartes mortes' i 'Res no és real'.
'La torre dels Russos' serà la tercera novel·la de Gálvez, fotografiat aquí a la llibreria La Trenca, després de 'Cartes mortes' i 'Res no és real'.
Portada de 'La torre dels Russos', que publica al febrer la barcelonina editorial laBreu.
Portada de 'La torre dels Russos', que publica al febrer la barcelonina editorial laBreu.

La novel·la de Gálvez sobre la torre dels russos, el 22 de febrer a les llibreries


Escrit per: 
A. L. / Foto: laBreu

Primera fita literària de l’any: torna David Gálvez, i torna a la novel·la, el gènere amb què va donar la campanada el 2014 –amb Cartes mortes, la ficció més marciana mai sortida de ploma andosina– i que va rematar a l’any següent amb aquella sensacional faula distòpica que va ser Res no és real. Hi torna, dèiem, i amb La torre dels Russos, que publica laBreu a la col·lecció Cicuta –en rústica, tapa tova, i al costat del més cool de la literatura catalana d’ara mateix (Antonia Carré-Pons, Susanna Rafart, Víctor Sunyol i anar fent)– i que el 22 de febrer arribarà a les llibreries. L’endemà, presentació barcelonina a la llibreria Documenta, que  potser no té el caixet de la Central però que té encara més pedigrí, amb els editors Ester Andorrà (no és broma) i Adrià Pujol com a amfitrions. Més endavant es deixarà caure òbviament per La Trenca.

Pel que fa a La casa dels Russos, n'hem parlat aquói mateix en unes quantes ocasions: som davant d'una mena de divagació literària a compte de la seu de l’efímera colònia georgista que l’arquitecte català Cèsar Marinell va aixecar a Santa Coloma per compte de l’economista ianqui Fiske Warren, disposat a portar a la pràctica les seves visionàries teories utòpiques d’un món sense impostos. Naturalment, aquell experiment mig àcrata (i a l’Andorra dels anys 10!) va acabar com el rosari de l’aurora. Però en va quedar el magnífic edifici de granit que li ha servit d’inspiració a Gálvez per fer-hi desfilar la munió de personatges que en un moment o altre han tingut certa relació amb la casa, mal anomenada dels russos perquè el delegat de Warren, ell sí, rus, responia a l’improbable nom de Nicolai Popov. Només els direm que la seva esposa es va acabar fugant amb Warren. Un sidral més que prometedor.

 

 

 

 

 

Gálvez
russos

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte