Diari digital d'Andorra Bondia
Obres de construcció del nou museu dels frescos a la rotonda d’Enclar.
Obres de construcció del nou museu dels frescos a la rotonda d’Enclar.

La plantilla fixa de guies passarà dels onze actuals a setze el 2019


Escrit per: 
A. L. / Foto: Jonathan Gil

L’església de Santa Coloma obrirà tot l’any a partir del curs que ve.

Va ser demolidor: “Estic segur que no se suspendria una funció del Cirque du Soleil perquè dos actors es posessin malalts. És inimaginable, oi? Perquè al Cirque sí que hi aboquen els recursos que calgui sense problema”. Així va desarborar el conseller liberal Ferran Costa la tímida, timidíssima defensa que la ministra Olga Gelabert va plantejar en la sessió de control d’ahir davant la pregunta per la insòlita situació que ha viscut les últimes setmanes l’àrea de museus i monuments, que el 23 d’abril –i tal i com va avançar el Bondia– es va veure obligada a tancar casa Rull, a suspendre les visites guiades al santuari de Meritxell i a retardar un mes la temporada d’Andorra Romànica, que normalment obre al maig i que aquest ho ha fet al juny.

Costa va olorar sang i s’hi va acarnissar: “S’imaginen vostès arribar a un museu qualsevol d’una ciutat turística qualsevol i que es trobessin el cartell que s’ha hagut de tancar per falta de personal? I no un, sinó dos! És impensable”. Doncs això és exactament el que ha passat aquí, va venir a dir, amb l’agreujant que el nyap va coincidir amb el Dia internacional dels museus, i que també va resultar afectat Meritxell, que és de llarg el més visitat dels equipaments que depenen del ministeri. Com ha sigut això possible? El mateix Costa es va respondre: “Els fets demostren que no es creuen el que diuen, allò que el turisme cultural és una de les potes de la política turística. Creguin-s’ho, donin la màxima rellevància a la política museística i evitaran situacions que voregen el ridícul”.

Davant de l’evidència, Gelabert va fer el que va poder: d’entrada, encolomar el retard a cobrir les dues baixes a qüestions estrictament administratives –els eventuals s’han de contractar des d’aquest curs a través d’edicte, i es veu que això allargà el procés de mala manera– però es va haver de plegar a l’evidència: “És veritat que segurament anem justos de personal, i ho estem intentant resoldre per tenir una mica més de marge”. Tan justos, que de cara al curs que ve hi ha prevista la incorporació a la plantilla de cinc nous guies fixos, que se sumaran als onze actuals. La meitat més. Ja es veurà si n’hi ha prou, amb aquesta substancial injecció de personal, perquè una part considerable de les incorporacions s’hauran de destinar al nou museu dels frescos de Santa Coloma i a la mateixa església, que Gelabert va avançar ahir que obrirà tot l’any i no només a l’estiu, com ara.

Andorra
Museus
santa coloma
guies
plantilla
Gelabert
Meritxell
Casa Rull
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic