Diari digital d'Andorra Bondia

La temàtica de la Universitat d’Estiu se centrarà en ciència i societat


Escrit per: 
Redacció


Ciència i societat (del cosmos a l’àtom passant per la vida) és el títol de la propera edició de la Universitat d’Estiu d’Andorra, que tindrà lloc del 30 d’agost al 3 de setembre.

Després de molts anys centrant-se en temàtiques humanístiques, aquest any la universitat farà un gir cap al vessant científic, un fet que no passava des de l’any 1998, tal com va apuntar ahir Joan Marc Miralles, secretari d’Estat d’Ensenyament Superior i Recerca, que va fer la presentació.
Però aquest no serà l’únic canvi que planteja l’edició d’aquest any. I és que per primera vegada en la història de la Universitat d’Estiu serà una dona qui presidirà l’esdeveniment. Així, després de quatre anys com a president, Juan Goytisolo serà rellevat per Josefina Castellví, doctora en biologia i oceanògrafa especialitzada en bacteriologia marina. A part, Castellví és investigadora a l’Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i, entre altres premis, en el seu currículum destaca haver rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l’any 2003.
Una altra de les novetats és el canvi d’ubicació de la Universitat d’Estiu, ja que passarà de celebrar-se al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria a fer-se al de la capital.
L’edició d’aquest any tindrà l’astrofísica Sylvie Vauclair de moderadora i inclourà les ponències de diversos científics i físics de reconegut prestigi, tant d’Andorra com dels països veïns. En aquest sentit, la doctora en ciències Margarita Salas parlarà de la relació entre la dona i la ciència, el doctor en genètica Lluís Quintana-Murci donarà a conèixer la diversitat del genoma humà, la bioquímica andorrana Magda Marquet tractarà de l’impacte de la biotecnologia, el doctor en física teòrica Álvaro de Rújula farà una ponència sobre el microcosmos i el macrocosmos, el biòleg i pioner de la neurociència moderna Jean-Pierre Changeux presentarà la conferència titulada Què ens fa pensar, i el filòsof i doctor en ciències Jean Bricmont parlarà de la relació entre la ciència, la filosofia i la religió.
La Universitat, però, tindrà també dues dates a part de les previstes, una aquest mateix divendres i l’altra a mitjans de setembre. El primer tast de l’esdeveniment serà, doncs, divendres amb la ponència Informació quàntica per al segle XXI, a càrrec de Juan Ignacio Cirac, doctor en ciències físiques i director de la Divisió Teòrica de l’Institut Max-Planck per a l’Òptica Quàntica de Munic.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte