Diari digital d'Andorra Bondia

L’advocat de Metayer afirma que les acusacions “s’han demostrat falses”


Escrit per: 
M.S./Fotos: M.T.

L’exdirectora del Cor Nacional dels Petits Cantors Catherine Metayer compareix davant els mitjans acompanyada pel seu advocat, Francesc Badia, per donar la seva versió de tot l’ocorregut la darrera setmana i donar per tancats uns fets, després de l’acord per rescindir el contracte amb el Consorci.

Badia, que va explicar que va ser Metayer qui va fer el primer pas per buscar un acord ja l’endemà de la sessió de control a l’executiu en veure la repercussió que estava tenint l’afer, va destacar que la carta d’acomiadament que va rebre “contenia unes causes que s’han demostrat inexistents” i que, per tant, s’ha pogut arribar a un acord mutu per rescindir el contracte.
En aquest sentit, el representant legal de Metayer, que va desmentir les xifres de l’acord que alguns han apuntat i va assegurar que l’exdirectora “té el mateix que tindria un treballador de qualsevol empresa”, amb referència al preavís i a la indemnització en funció dels anys treballats, va explicar que no era cert que el consorci no estigués informat de l’actuació del dia 4 de setembre i que no hi va haver cap irregularitat en el cobrament dels diners per part de Metayer, tal com s’apuntava en la carta d’acomiadament.
Així, Badia, que va precisar que la possibilitat d’una readmissió “mai no ha estat contemplada” per Metayer, va explicar que una família havia demanat una actuació reduïda del cor amb motiu d’una missa per unes noces d’or a Sant Joan de Caselles, actuació de què “sí que es va informar el gerent del consorci”, amb qui a més a més es va parlar de com es duria a terme.
De la mateixa manera que s’havia fet altres vegades, es va preparar una actuació “amb mitja dotzena de nens i el pianista”, segons va detallar Badia, que va explicar que, també com en les actuacions d’aquests tipus, la directora del cor no hi va ser present “per marcar la diferència respecte a una actuació oficial”.
L’advocat va negar també que hi hagués cap tipus d’apropiació indeguda de diners. En aquesta línia, va explicar que la donació de 500 euros que va fer la família es va entregar al pianista davant l’absència de Metayer, i que aquest, després de quedar-se 50 euros pels seus honoraris, va dipositar els 450 euros restants al despatx del consorci, “d’on no es van moure mai”.  No va ser fins uns dies més tard que des del ministeri de Cultura es va reclamar aquests diners, va prosseguir Badia, que va precisar que va ser la secretària del consorci qui els va entregar ja que el gerent estava de vacances.
D’altra banda, l’advocat de Metayer també es va mostrar molt crític amb les dues auditories que s’han filtrat a l’opinió pública, d’una de les quals ‒la del 2007‒ ni tan sols s’havia informat la directora del cor, i va lamentar que no s’hagués donat a conèixer també els informes favorables de què disposava el consorci, com el del president de la federació francesa Pueri Cantores, que va lloar el nivell del Cor Nacional dels Petits Cantors i els va proposar integrar-se a l’entitat, o el del director musical de Radio France.
Per la seva part, Metayer, que va tornar a agrair públicament el suport rebut, va explicar que les desavinences amb el consorci van començar el març passat, just després de la publicació de l’informe elaborat per Joaquim Piqué. En aquesta línia, Metayer, que va reconèixer que no estava d’acord amb algunes propostes fetes per Piqué, com ara fer un cor mixt, va explicar que havia elaborat tot un projecte pedagògic, que “curiosament tampoc ha estat filtrat”.
Així mateix, la directora, que va explicar que volia mantenir el cor masculí “per guardar l’especificitat dels grans cors europeus i mundials”, tot i que sí que va proposar crear un cor de nenes que treballés per separat, va admetre que potser ja havia esgotat la seva trajectòria al capdavant del Cor Nacional, encara que es va mostrar molt dolguda per les acusacions i la manera com han prescindit dels seus serveis.
Quant a la nova formació, Metayer, que han seguit tots els petits cantors, va explicar que s’està creant l’associació per gestionar-lo i que, de moment, a l’espera de disposar d’un local, farà els assajos a l’església del Fener.

Número de vots: 65
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic