Diari digital d'Andorra Bondia

L’afluència de visitants als museus i monuments va caure el 4,9% el 2009


Escrit per: 
A. B. / Agències

L’afluència de visitants als museus i monuments nacionals durant l’any passat es xifra en 75.657. En relació amb el 2008, el volum de visites ha patit una davallada de públic del 4,9 per cent; concretament hi va haver 3.912 visitants menys que l’any anterior.

De fet, l’any 2008 les visites ja van experimentar una davallada del 4,7% respecte del 2007. Aquesta disminució, que segueix la inèrcia iniciada des del 2001, està directament relacionada amb la baixada generalitzada de visites que està patint el país.
El període de màxima afluència de visitants va ser entre els mesos de maig i setembre, amb 49.559 persones, el 65,5% del total de visitants anual. Cal destacar que durant aquest període és quan remunta el turisme cultural al país. També durant aquesta franja s’ha fet les activitats nocturnes als museus, com les Nits d’estiu als museus i les jornades de celebracions, com el dia internacional dels museus, el dia internacional del turisme i les jornades europees del patrimoni.
La resta de mesos l’afluència del públic als museus ha estat inferior. Es tracta d’un públic que fa visites en grup i que prové de viatges organitzats per agències de viatges nacionals o estrangeres i operadors turístics.

PROCEDÈNCIA DELS VISITANTS
Del total de visitants, el 40% han estat francesos (30.267), el 25% han estat castellanoparlants (18.922), i el 21,9%, catalans (16.600). El públic que acostuma a visitar els museus nacionals són tant visitants individuals com grups organitzats dels territoris veïns, França, Catalunya i Espanya. Per edats, el 49% té més de 65 anys, i les franges horàries més freqüentades han estat de 10 a 12 hores i de 15 a  17 hores.

ELS MÉS VISITATS
Els museus que han incrementat el nombre de visites respecte de l’any anterior han estat el Museu Nacional de l’Automòbil i la Casa Rull. La resta han acollit menys públic, continuant amb la tònica general de davallada. L’augment de visitants al Museu Nacional de l’Automòbil és degut, en bona part, a l’ampliació horària fins a les vuit del vespre en el període d’esquí.
La Casa Rull al mes d’agost gairebé va triplicar el nombre de visitants en comparació dels mesos de juliol i setembre. Aquest fet es deu a un notable augment dels visitants individuals i a l’afluència de grups dels casals d’estiu, la qual es duplica respecte del juliol i del setembre.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic