Diari digital d'Andorra Bondia

L'Arxiu Nacional mostra fotos del fons de la Casa Rossell a través de la web


Escrit per: 
Redacció

L’Arxiu Nacional mostra a través de la seva web una exposició que, sota el títol Casa Rossell: una casa, dos fotògrafs, permet veure  imatges preses per Joaquim de Riba Camarlot (1856-1925) i Joaquim de Riba Cassany (1906-1983), l’últim hereu de Casa Rossell d’Ordino i que va completar el fons fotogràfic iniciat pel primer.

Joaquim Riba Cassany va seguir els passos fotogràfics del seu tiet Joaquim, però feia unes fotografies des d’un punt de vista d’aficionat. Això es reflecteix en la producció de les seves imatges. Escenes quotidianes del dia a dia, del seu entorn familiar i imatges personals que es poden veure gràcies a la web. La mostra es divideix en cinc àmbits: la família, les feines, el paisatge, la societat i les visites oficials. Les fotografies daten entre el 1884 i el 1950.
El fons fotogràfic de Casa Rossell d’Ordino es divideix en dues parts: la part del fotògraf Joaquim de Riba Camarlot i la de l’hereu Joaquim de Riba Cassany. La part més antiga del fons, i també la més antiga dels fotògrafs andorrans, pertany a Joaquim de Riba Camarlot. La seva producció abraça des del 1884 fins al 1925. Durant aquesta època va fer un total de 673 negatius, 511 dels quals pertanyen a Andorra i 163 són fora del Principat.
Les imatges de Joaquim de Riba Cassany daten del 1930 al 1950 i van arribar a l’Arxiu Nacional l’any 2000. 
Aquesta exposició es converteix en la quarta de l’actual pàgina web de l’Arxiu Nacional. Amb aquesta tipologia de mostres, l’Arxiu dóna a conèixer a la ciutadania els fons fotogràfics de volum més petit. Per accedir a l’exposició, els internautes han d’entrar a la pàgina web de l’Arxiu Nacional, www.arxius.ad (http://exposicions.arxius.ad).
Les altres exposicions virtuals que es poden veure a la web corresponen al fons de fotografies preses pel fotoreporter Jean Ribière entre el 1941 i el 1970, i també les de l’alemany Werner Lengeman que van ser preses entre els anys 1955 i 1960, fruit d’un viatge que va fer a Andorra per Setmana Santa aquests anys. La primera exposició de la web, que es va iniciar el mes de juny de l’any passat, es va dedicar al fons fotogràfic de Forces Elèctriques d’Andorra.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic