Diari digital d'Andorra Bondia

L’espai B’Art acull una mostra didàctica sobre litografia


Escrit per: 
Anna Burgstaller


L’espai B’Art del centre cultural La Llacuna d’Andorra la Vella acull des d’ahir una exposició didàctica de litografia sobre planxes de polièster. Es tracta d’una mostra que té per objectiu explicar com funciona i què és la litografia aplicada en aquest tipus de planxes.

De fet, l’exposició és el resultat dels treballs fets pels alumnes del quart curs d’estiu de l’Escola d’Art d’Andorra la Vella, que va introduir aquest taller de forma experimental, impartit per Bethània Barbosa, professora de gravat i d’estampació a la Universitat de Granada.
Gràcies a aquest taller, els alumnes van poder posar de manifest els avantatges d’aquesta tècnica. I és que la litografia sobre planxes de polièster és una fórmula que es va inventar a la dècada dels 90 i facilita els procediments d’estampació sobre pedra o metall en el gravat. A més, aquesta tècnica és més neta, ja que prescindeix d’àcids. Així, a banda que no fa servir productes tòxics, té l’avantatge que no necessita preparació ni per fer el dibuix ni per a la fixació. Amb la planxa de polièster s’eliminen els passos intermedis entre el dibuix i l’estampat i se simplifica el procés al màxim.
En l’exposició que es pot veure a La Llacuna s’explica aquests i altres detalls de la litografia sobre planxa de polièster, i a banda dels plafons explicatius també hi ha algun dels treballs fets durant el curs d’estiu. La professora de gravat de l’Escola d’Art, Neus Mola, va explicar que tot i que de moment es descarta la possibilitat de tornar a fer un curs d’aquestes característiques a l’Escola d’Art, sí que s’introduirà les planxes de polièster en els tallers de gravat.
Mola, a més, va remarcar que l’exposició té un caràcter totalment didàctic i divulgatiu, ja que la majoria dels treballs són només “perquè el visitant es faci una idea del que es pot aconseguir a partir d’aquesta tècnica, no tant per mostrar els treballs en si”.
Aquesta mostra és una de les que de tant en tant organitza l’Escola d’Art del Comú de la capital per fer arribar al públic en general algunes de les activitats o tallers que s’hi duen a terme al llarg del curs.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic