Diari digital d'Andorra Bondia
Els membres del Consell Assessor del Patrimoni durant una de les seves visites d'aquest dilluns.
Els membres del Consell Assessor del Patrimoni durant una de les seves visites d'aquest dilluns.

L'exposició sobre Sandy, el gener a Artalroc


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

La sala ArtalRoc acollirà a partir del proper mes de gener una exposició sobre l'escriptora i periodista Isabelle Sandy. Així ho ha confirmat la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert als membres del Consell Assessor del Patrimoni Cultural durant la visita que han fet aquest matí, als orris d'Encenrera, del Cubil i d'Emportona a la parròquia d'Encamp per conèixer les actuacions de reconstrucció i de manteniment que s'estan duent a terme per part del departament de Patrimoni. La visita s'ha desenvolupat en el marc de les reunions periòdiques que el CAP celebra per tractar diversos aspectes relacionats amb el Patrimoni. També se'ls ha informat dels projectes museològic i museogràfic per al nou Espai Columba.

El Consell Assessor del Patrimoni Cultural ha visitat els orris d'Encenrera, del Cubil i d'Emportona a la parròquia d'Encamp per conèixer les actuacions de reconstrucció i de manteniment que s'estan duent a terme per part del departament de Patrimoni. La visita s'ha desenvolupat en el marc de les reunions periòdiques que el CAP celebra per tractar diversos aspectes relacionats amb el Patrimoni.

Postriorment s'ha fet una reunió, presidida per la ministra Olga Gelabert, el CAP ha estat informat també d'algunes accions previstes pel ministeri de Cultura, Joventut i Esports, com ara l'exposició de producció pròpia sobre Isabelle Sandy, que s'inaugurarà el mes de gener vinent a la sala ArtalRoc, i els projectes museològic i museogràfic per al nou Espai Columba.

També s'ha tractat la modificació de la normativa de patrimoni cultural i del treball que el Consell està fent en l'informe de seguiment. Així mateix, s'han abordat diversos temes referents amb la conservació i la promoció del patrimoni, en concret, s'ha mostrat interès en la restauració de les instal·lacions agropecuàries, la recuperació de la ruta del romànic i l'ampliació de l'obertura de les esglésies durant tot l'any, entre d'altres.

A la reunió, han estat presents també la directora de Cultura, Montserrat Planelles, el coordinador de Patrimoni, Alfons Codina i els membres del CAP, Francesc Rodríguez, Xavier Orteu, Ruth Casabella, Xavier Llovera, Miquel Mercè i Isabel de la Parte.

El Consell Assessor és un òrgan consultiu nomenat per la ministra, la finalitat del qual és avaluar i orientar el ministeri de Cultura en la implementació de polítiques i actuacions en l'àmbit del patrimoni cultural. Correspon al Consell Assessor avaluar l'aplicació del marc legal vigent i l'estat general del patrimoni cultural.

Gelabert
confirma
exposició
Isabelle Sandy
obrir
gener
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic